Ο ΘΟΚ παρουσιάζει τις Μικρές Μουσικές Ιστορίες

Δέκα Μικρές Μουσικές Ιστορίες από ξεχωριστούς καλλιτέχνες, στο πλαίσιο των δράσεων του ΘΟΚ για στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας εν μέσω της πανδημίας.

Article featured image
Article featured image


Ξεχωριστοί καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών δημιουργούν δέκα Μικρές Μουσικές Ιστορίες, μέσα από το πρόγραμμα του ΘΟΚ που έχει ως στόχο τη δραστηριοποίηση, τη συνεργασία και τη συνύπαρξη δημιουργών από διάφορους κλάδους των τεχνών, με έμφαση στο θέατρο και τη μουσική.


Το πρόγραμμα αποτελεί άλλη μία πρωτοβουλία στη σειρά δράσεων και μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν από τον ΘΟΚ για τη δημιουργία ευκαιριών καλλιτεχνικής δημιουργίας στις δύσκολες συνθήκες που προκλήθηκαν από την πανδημία COVID-19 και της έλλειψης τρόπων έκφρασης για τους δημιουργούς.


Η πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, έδωσε την ευκαιρία απασχόλησης και καλλιτεχνικής έκφρασης σε ανθρώπους του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών, ώστε να έρθουν σε επαφή και να προβληθούν δημιουργικά μέσα από τη συνεργασία τους με τον Οργανισμό. Με ακράδαντη την πίστη πως η ζωντανή επαφή στο θέατρο δεν μπορεί να υποκατασταθεί εφάμιλλα από τη διαδικτυακή, οι Μικρές Μουσικές Ιστορίες γίνονται γέφυρα, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους των παραστατικών τεχνών και του κοινού, έστω και διαδικτυακά.


Οι δημιουργοί αφέθηκαν ελεύθεροι να εκφραστούν, με κοινό χαρακτηριστικό το ενοποιητικό στοιχείο της μουσικής ιστορίας, ώστε να να γίνουν ολοκληρωμένες μουσικές ιστορίες για ειδικό κοινό ή για όλους -και για παιδιά- με θέμα την πανδημία, τον εγκλεισμό ή οποιοδήποτε άλλο θέμα επιθυμούσαν οι ίδιοι.


Ο ΘΟΚ ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο κοινό την ξεχωριστή σειρά από διαδικτυακές μουσικές ιστορίες και μικρά μιούζικαλ, μέσα από τη σελίδα του, από τις 7 ως τις 28 Ιουνίου 2021, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή.


Το κοινό θα έχει δωρεάν πρόσβαση σε αυτά, από την ιστοσελίδα του ΘΟΚ www.thoc.org.cy, όπου και θα παραμείνουν ως το τέλος του 2021.


Οι Μικρές Μουσικές Ιστορίες:

7.6.21 ►Εν τροχώ / Ιδέα: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου, με τους Γιάννη Οικονομίδη, Ιωάννα Καμένου, Μάριο Χαραλάμπους

9.6.21 ►Ο κυρ-Ματθαίος / Iδέα: Γιώργος Κολιάς, με τον Ευτύχιο Πουλλαΐδη

11.6.21 ►υπο-ποίηση ή η ανεράδα / Iδέα-ερμηνεία: Δημήτρης Σπύρου

14.6.21 ►BUBBLE / Iδέα-εκτέλεση: Λένα Κάσιου

16.6.21 ►Ο Ψίκος Μιψίκος ποτέ δεν μένει μόνος / Iδέα: Βασιλική Ανδρέου, στον χειρισμό κούκλων και αντικειμένων μαζί της ο Σάββας Μενοίκου και ο Μάριος Στυλιανού

18.6.21 ►Χειρογραφίες (για παιδιά και μεγάλους ) / Iδέα και εκτέλεση: Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl

21.6.21 ►Ίσως Τετάρτη… / Iδέα: Σεμέλη Οικονόμου, μαζί της ερμηνεύουν οι Mυρτώ Κουγιάλη, Matt McCloud, Haraldur Agustsson

23.6.21 ►Ο βασιλιάς και το δέντρο - Ένα εβραϊκό νανούρισμα / Iδέα: Σταύρος Σταύρου, με τη Σαββίνα Γεωργίου

25.6.21 ►Mισό- / Ιδέα: Κώστας Μαννούρης, Παναγιώτης Λάρκου, Χάρης Αττώνης και ερμηνεία Χάρης Αττώνης

28.6.21 ►Tam Lin / Ιδέα-ερμηνεία: Χρυσή Ανδρέου

Ιδέα, επιμέλεια δράσης: Μαρίνα Μαλένη

Οργάνωση, πληροφορίες: Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ, τηλ. 22864320-1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ