Όπρα Γουίνφρεϊ, χρειαζόταν πολύ θάρρος αυτό

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον βιασμό από τον ξάδελφό της: «Η εμπειρία αυτή με έμαθε πως ένα κοριτσάκι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άντρες».

Article featured image
Article featured image


Η ιστορία του βιασμού της Αμερικανίδας δημοσιογράφου και παραγωγού ήταν ήδη γνωστή, ωστόσο, η ίδια δεν είχε αποκαλύψει ποτέ περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Μιλώντας πρόσφατα στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του AppleTV +, «The Me You Can't See»*, η 67χρονη Όπρα εξομολογήθηκε τον βιασμό που είχε υποστεί κατά σειρά ετών από τον ξάδελφό της, αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Στα 9, 10, 11 και 12 μου, βιάστηκα από τον 19χρονο ξάδελφό μου. Δεν ήξερα τι ήταν ο βιασμός. Σίγουρα δεν γνώριζα τη λέξη. Δεν είχα ιδέα τι ήταν το σεξ, δεν είχα ιδέα από πού προέρχονταν τα μωρά, ούτε καν ήξερα τι μου συνέβαινε», δήλωσε συγκλονίζοντας.

«Είναι κάτι που δέχτηκα», είπε περαιτέρω, τονίζοντας ότι αυτή η εμπειρία τής έμαθε ότι «ένα κοριτσάκι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άντρες». Εξήγησε, όμως, ότι «Η αφήγηση της ιστορίας, το να είσαι δυνατός να πεις δυνατά, “Αυτό συνέβη σε μένα”, είναι κρίσιμο».



Η Όπρα Γουίνφρεϊ μίλησε για πρώτη φορά για την κακοποίηση που υπέστη από συγγενικό της πρόσωπο -το οποίο, ωστόσο, δεν είχε κατονομάσει ποτέ δημόσια- το 1986. Η συγκλονιστική αποκάλυψη -πού ήταν πρωτοποριακή για τα δεδομένα της εποχής- έγινε σε ένα επεισόδιο του talk show της, στο οποίο είχε ασχοληθεί με τους επιζώντες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και τους κακοποιητές τους. Τότε, αποκάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και από έναν φίλο της μητέρας της.

«Για πολύ καιρό, έφερα αυτό το φορτίο μαζί μου και φοβόμουν να το πω σε κάποιον, γιατί νόμιζα ότι ήταν δικό μου λάθος», είχε αναφέρει την ίδια χρονιά στους New York Times.

Η Γουίνφρεϊ μίλησε, επίσης, την περασμένη εβδομάδα για τη σωματική κακοποίηση, που υπέστη στα χέρια της γιαγιάς της, λέγοντας στην Hoda Kotb ότι, «Επειδή μεγάλωσα φτωχή και χωρίς τρεχούμενο νερό και πήγαινα στο πηγάδι και με χτυπούσε πολύ δυνατά, έχω τόση συμπόνια για τους ανθρώπους, που έχουν βιώσει ανάλογες καταστάσεις».

«Η εμπειρία μου αυτή μου έδωσε μια ευρύτερη κατανόηση και μια βαθύτερη εκτίμηση για κάθε μικρό και μεγάλο πράγμα που έχω τώρα», πρόσθεσε.


*Τα docuseries της Apple TV, όπου η Όπρα προχώρησε στις αποκαλύψεις, αποτελούν προϊόν της συνεργασίας της με τον πρίγκιπα Χάρι, μέσα από τα οποία γίνονται προσπάθειες ενημέρωσης και αφύπνισης του κοινού, για ζητήματα που αφορούν στην ψυχική υγεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ