Για υπέρμετρη βία εναντίον του συλληφθέντος υποψηφίου του κάνει λόγο το Κίνημα Κυνηγών

Τι αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Article featured image
Article featured image


Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, με αφορμή τη σύλληψη υποψηφίου του κινήματος στη Λεμεσό, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα και σε σχετική υπόδειξη επιτέθηκε σε αστυνομικό.



Στην ανακοίνωσή του το Κίνημα αναφέρει: «Καταδικάζουμε κάθε είδους ενέργεια που στοχεύει στην επιλεκτική επιβολή του νόμου, ειδικά κατά τη μέρα που θα έπρεπε να γιορτάζει η Δημοκρατία και οι πολίτες.

Απαράδεκτη συμπεριφορά και υπέρμετρη βία άσκησε αστυνομικός ενάντια σε υποψήφιό μας στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος του Κινήματός μας Λευτέρης Ελευθερίου ενώ ψήφισε και αποχωρούσε από το κέντρο έβγαλε την προστατευτική μάσκα. Τότε του επιτέθηκε φραστικά και προκλητικά συγκεκριμένος αστυνομικός με αποτέλεσμα οι δύο τους να έρθουν σε αντιπαράθεση. Η αστυνομία με υπέρμετρη βία και βασιζόμενη μόνο στη μαρτυρία του συγκεκριμένου προκλητικού αστυνομικού, συνέλαβε τον υποψήφιο βουλευτή και τον οδήγησαν στο τμήμα, για να κατηγορηθεί για επίθεση κατά αστυνομικού. Στο επεισόδιο υπήρχαν μάρτυρες που μαρτυρούν την υπέρμετρη βία εναντίον πολίτη από την αστυνομία, αλλά και την πρόκληση, την οποία δέχθηκε ο υποψήφιός μας.

Αυτή δεν είναι Δημοκρατία κύριοι αλλά όσο μας χτυπάτε μας δυναμώνετε».


Τι ανέφερε ο ίδιος

Ανάρτηση για το επεισόδιο και τη σύλληψή του έκανε και ο υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, Λευτέρης Γεωργίου.

Συγκεκριμένα έγραψε στο Facebook:

«Κάτω η χούντα

Πηγαίνετε να ψηφίσετε.

Στημένη "Δημοκρατία"

Για ακόμα μια φορά υπήρξα θύμα της επιλεκτικής και στοχευμένης επίθεσης προς το άτομό μου, ενώ εξασκούσα το εκλογικό μου δικαίωμα. Προσήλθα χωρίς μάσκα στο εκλογικό κέντρο και η υπεύθυνος του κέντρου μου παραχώρησε μια, για να μπορώ να μπω. Ο αστυνομικός που ήταν παρών, εριστικός από την άφιξή μου, επέμενε να με ακολουθεί και να μου φωνάζει και να βρίζει ακόμα τη μητέρα μου μετά που βγήκα από το εκλογικό κέντρο, λέγοντάς μου να τον σέβομαι και να μη νομίζω ότι εδώ περνάν αυτά και διάφορα άλλα που άκουσαν και οι παρευρισκόμενοι. Επίσης, με έβαλε κάτω και με πατούσε με το γόνατό του στον λαιμό. Καλώ όποιον ήταν παρών να επιβεβαιώσει αυτά που λέω.

Στο τέλος ο αστυνομικός εφηύρε μια απειλή που τάχα εκστόμισα εγώ προς το άτομό του, που περιελάμβανε τα παιδιά του. Κάπου εδώ χάνει το παιχνίδι, αφού όποιος με γνωρίζει, ξέρει ότι ουδέποτε θα καταφερόμουν με στόχο τα παιδιά του οποιουδήποτε.

Δεν μπορώ παρά να φτάσω στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για μια καλοστημένη παγίδα που στόχο έχει τόσο το πρόσωπό μου, αλλά και τη δημοκρατία την ίδια, αφού θέλουν να υπαγορεύσουν ποιος έχει και ποιος δεν έχει δικαίωμα να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ο πόλεμος είναι συνεχής και μετά τις ανυπόστατες κατηγορίες πριν από 2 χρόνια που κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος, έρχεται ακόμα μια προσπάθεια να πληγώ για το μεγάλο έγκλημα τού να θέλω να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου που το κράτος ξέχνα.

Δεν λυγίζω, συνεχίζω!

Η αθώωσή μου ενόχλησε πολλούς.

Αύριο θα υπάρξει καταγγελία στην Αρχή διερεύνησης παραπόνων ενάντια στην αστυνομία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ