Ξακουστό εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin γίνεται vegan

«O τρόπος που τρώμε κρέας, δεν είναι βιώσιμος. Κι αυτό δεν είναι άποψη. Είναι γεγονός. Γι’ αυτό αποφασίσαμε το εστιατόριό μας να έχει 100% βάση φυτική», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Lucas Jackson / Reuters


Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ντάνιελ Χουμ, σεφ και ιδιοκτήτης του Eleven Madison Park, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του εστιατορίου. Το ξακουστό εστιατόριο της Νέας Υόρκης είχε παραμείνει κλειστό για 15 ολόκληρους μήνες λόγω της πανδημίας.

Eleven Madison Park2.jpg
Φωτογραφία: Spencer Platt/Getty Images


Ο Ντάνιελ Χουμ ανακοίνωσε επίσης ότι το εστιατόριο της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, εγκαταλείπει τα ζωικά προϊόντα και στρέφεται αποκλειστικά στα χορτοφαγικά πιάτα. «Το σύγχρονο διατροφικό σύστημα απλώς δεν είναι βιώσιμο», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.



Η ανακοίνωση του Ντάνιελ Χουμ:

«Λειτουργούσαμε πάντα με ευαισθησία στις συνέπειες που έχουμε στο περιβάλλον μας. Όμως, γίνεται όλο και πιο σαφές πως το υπάρχον διατροφικό σύστημα είναι απλώς μη βιώσιμο με πάρα πολλούς τρόπους... Είναι ξεκάθαρο πως μετά από όσα βιώσαμε τον τελευταίο αυτό χρόνο, δεν θα μπορούσαμε να ξανανοίξουμε το ίδιο εστιατόριο.

Πήραμε την απόφαση να σερβίρουμε ένα μενού βασισμένο στη χορτοφαγία, στο οποίο δεν χρησιμοποιούμε κανένα ζωικό προϊόν - κάθε πιάτο φτιάχνεται από φυτικά προϊόντα, είτε από τη γη είτε από τη θάλασσα, καθώς και φρούτα, όσπρια, μανιτάρια, σπόρους και πολλά άλλα.

Eleven Madison Park1 .jpg
Φωτογραφία: Lucas Jackson/Reuters



Ο τρόπος που παρασκευάζουμε το φαγητό μας, ο τρόπος που καταναλώνουμε το φαγητό μας, ο τρόπος που τρώμε κρέας, δεν είναι βιώσιμος. Κι αυτό δεν είναι άποψη. Είναι γεγονός. Γι’ αυτό αποφασίσαμε το εστιατόριό μας να έχει 100% βάση φυτική».


Η εξέλιξη αυτή, σαφώς θα φέρει αντιδράσεις από μια μερίδα των πελατών του εστιατορίου, αλλά πιστεύεται πως θα δώσει ώθηση και σε άλλες επιχειρήσεις εστίασης να περιορίσουν ή και να σταματήσουν το κρέας από τα μενού τους, ενισχύοντας έτσι την τάση της λιγότερο τοξικής διατροφής στους πελάτες τους.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ