22 ατάκες που έχουν ακούσει 5 Κύπριοι vegan / vegetarian

Αν εξαιρέσουμε την ατάκα «Κοτόπουλο τρώεις;» που θα ακούσει στάνταρ ένας vegan ή vegetarian, πραγματικά είναι άξιο απορίας πώς καταφέρνουν να την παλέψουν... με όσα ακούνε τα πλάσματα.

Article featured image
Article featured image

Το να είσαι vegan ή vegetarian είναι απλό. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής, τη συγκεκριμένη διατροφή, τη συγκεκριμένη φιλοσοφία ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Δεν συζητάμε καν πλέον για τις επιλογές που έχει ένας vegan ή vegetarian σε σχέση με το φαγητό.

Το δύσκολο είναι να πρέπει να κάθεσαι να εξηγείς στον καθένα γιατί δεν τρως κρέας (ή / και τα υπόλοιπα ζωικά προϊόντα) και να λύνεις απορίες όπως τις παρακάτω. Όχι κατ’ ανάγκη ότι είναι κακό αυτό, ενίοτε όμως ακούς ατάκες που λες… αποκλείεται.

5 αναγνώστες vegan / vegetarian θυμούνται τα πιο χαρακτηριστικά που έχουν ακούσει.



Γιώργος, vegan τα τελευταία 5 χρόνια

-Μα ούτε κουνελούι; Ούτε λουκάνικο;

-Φάτε μακαρόνια του φούρνου τζαι τον κιμά ξεχωρίζεις τον.

-Μα μόνο σαλάτα εν να φάεις; Είσαι τίποτε κότα;

-Σε παρέα με όχι και τόσο οικείους φίλους: Μα μόνο σαλάτα εν να φας; Μάναμου ρε!

-Προχτές σε ένα εστιατόριο: Σερβίρει μας ο ένας εκ των σεφ. Κρατά ένα πιατάκι με φουά γκρά σε μορφή πατέ, με σάλτσα από βατόμουρα και λαλεί μας: «Τούτο, εσείς, δείτε το μόνο. Εν να το βάλω δαμέ στα παιθκιά».

-Άμα το πεις, ακόμα τζαι να εξηγήσεις το λόγο, λαλούν σου: «Ναι, εν της μόδας».

-Σε κινέζικο: «Δηλαδή, ούτε παϊδάκια εν τρώεις;»

-Μια φορά είπαν μου σε ένα τραπέζι: «Μα το κρέας εν το δώρο του Θεού σε εμάς, εν κρίμα να το αρνηθείς!»


Άντρια, vegan τα τελευταία 4 χρόνια

- Καλά, τα φυτά εν έχουν ψυσιή; Ή εν πονούν τα φυτά άμαν τα κόφκετε;

- Καλά, να καταλάβω να μεν τρώεις κρέας, αλλά το γάλα; Εν τζαι σκοτώνουν την αγελάδα άμα την αρμέγουν.

- Περιστατικό σε μαγαζί (που εκτυλίσσεται πλέον κάθε φορά): Περνά ο κύριος με τα τριαντάφυλλα και λαλεί του ο ένας που την παρέα, αφήνοντας τον λουλουδάρη ενεό: «Εν εντάξει, έφαε για σήμερα»

- Πόθεν πιάνεις πρωτεΐνη ή ασβέστιο;



Νικόλας, vegan εδώ και μια 2ετία

-Μια θεία μου, όταν της είπα τι κάνω, μου είπε: «Ε τελοσπάντων γιε μου, πιλέ μου να τρώεις λλίην κότα, εν τζαι εν κρέας».

Ενώ όταν εξήγησα πως ούτε το μέλι συμπεριλαμβάνεται στη διατροφή ενός vegan, η αντίδραση ήταν: «Μα εν τρώεις ούτε μέλιν; Ου, εν πελλάρες τούντα πράματα».

-Ένα άλλο που θυμάμαι έντονα ήταν το δήθεν μήνυμα συμπαράστασης που έλαβα από συγγενή και πάλι που μου είπε: «Ούτε εμείς τρώμε πολύ κρέας μάνα μου, μόνο τα σαββατοκύριακα καμία σούβλα, έτσι να κάμεις τζαι εσύ να μεν είσαι απόλυτος».

-Κάποιοι προσπάθησαν να με αποτρέψουν χρησιμοποιώντας την τακτική του τρόμου επισημαίνοντάς μου πως «οι σόγιες που τρώω προκαλούν γυναικομαστία», ενώ άλλοι συγγενείς ωχαδερφιστές ήταν της λογικής του «Εν να σώσεις τον πλανήτη νομίζεις μόνος σου; Πάλε εν να τα σφάξουν, πιλέ μου τρώε να μεν τα πετάσσουμεν».


Ζωή, vegetarian τα τελευταία 7 χρόνια

-Το πρώτο «Μα ούτε λλίον κοτοπουλλούιν;;»

-Και μετά: «Άρα ούτε σάντουιτς τρώεις...»



Χριστιάνα, vegan τα τελευταία 7 χρόνια, vegetarian εδώ και 20 χρόνια

- Ε τι τρώεις δηλαδή;

-Τι εν τούτο;

-Κοτόπουλο τρώεις;

-Μα δηλαδή εν τρώεις σουβλάκια;

-Γιατί το γάλα εν ζώο και εν το πίνεις;


Ακόμα περισσότερες ατάκες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, στην ανάρτηση του γνωστού vegan ακτιβιστή Κύπρου Κωνσνταντίνου, με τον οποίο είχαμε μιλήσει εκτενώς στη CITY πριν από μερικούς μήνες (βλέπε link πιο πάνω).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ