Ο πρώτος vegan διαγωνισμός φωτογραφίας… μέσα στα σφαγεία

Ένας διαγωνισμός φωτογραφίας που θέλει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τα ζώα, από το Διεθνές Vegan Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, το Διεθνές Vegan Φεστιβάλ Κινηματογράφου διοργάνωσε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας για τον βασανισμό των ζώων σε σφαγεία.

Πρόκειται για τον πρώτο διαγωνισμό φωτογραφίας παγκοσμίως που επιλέγει τέτοια θεματολογία, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού. «Πρόκειται για συλλογές εικόνων που κατευθύνουν μία αφήγηση. Οι εκθέσεις φωτογραφιών συνήθως προκαλούν μία σειρά συναισθημάτων στον θεατή, και είναι ένας δυνατός τρόπος για να πεις μια ιστορία χωρίς να βασιστείς σε κείμενο», εξηγεί ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Σον Στράτον.

zoa-ekthesi-vegan.jpg

zoa-ekthesi-vegan-1.jpg

zoa-ekthesi-vegan-4.jpg

zoa-ekthesi-vegan-5.jpg

Φωτογραφίες από τη συλλογή «Σφαγείο» του Aitor Garmendia


Οι πιο δυνατές συλλογές φωτογραφιών θα παρουσιαστούν και σε ξεχωριστή έκθεση. Ανάμεσα στους βραβευθέντες φωτογράφους είναι επαγγελματίες του χώρου από όλον τον κόσμο όπως ο Aitor Garmendia (Ισπανία), η Ruth Montiel Aria (Παλαιστίνη), και η Jo-Anne McArthur (Καναδάς).

Ερωτηθείς για το κόνσεπτ, ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού Aitor Garmendia δήλωσε: «Αυτό το θέμα "μίλησε" στην καρδιά μου, για τον βασανισμό και την αξιοπρέπεια των ζώων. Έχοντας περάσει μια ολόκληρη μέρα σε σφαγείο επέστρεψα εδώ. Κάποια πράγματα δεν φαίνεται να αλλάζουν αλλά αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Αυτή η συλλογή είναι μέρος της αλλαγής».

vegan-fotografia-zoa-8.jpg

vegan-fotografia-zoa-6.jpg

vegan-fotografia-zoa-4.jpg

vegan-fotografia-zoa-3.jpg

"Live Transport" από την Jo-Anne McArthur

Ανάμεσα στις συμμετοχές και μία συλλογή με νότα ελπίδας: «Η Παλαιστίνη και τα ζώα της» της Ruth Montiel Aria.

ekthesi-vegan-zoa-vasanismos-2.jpg

ekthesi-vegan-zoa-vasanismos-1.jpg

«Πλημμυρισμένες φάρμες» του Noah Ortega


ekthesi-vegan-diagonismos-fotografias-3.jpg

«Η Παλαιστίνη και τα ζώα της» της Ruth Montiel Aria



Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ