Για υπουργικό renovation πάει ο Αναστασιάδης

Τα νέα ονόματα που κυκλοφορούν για υπουργοποίηση και οι μεταρρυθμίσεις που θα «γεννήσουν» κι άλλα υφυπουργεία.

Article featured image
Article featured image

Του Ανδρέα Κάτσιη



Με ριάλιτι επιβίωσης μοιάζει το σκηνικό στον Λόφο του Προεδρικού, με τους παλιούς να αποχωρούν μαζικά και τους νέους να περιμένουν διακαώς το Ο.Κ, για να αναλάβουν τα ηνία, με το προεδρικό, ωστόσο, να μην αποκαλύπτει ούτε καν τις σκέψεις του.

Εδώ και μέρες η ονοματολογία δίνει και παίρνει, έχοντας ως δεδομένη την αποχώρηση του Χάρη Γεωργιάδη, χωρίς, όμως να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιος θα αναλάβει το νευραλγικό αυτό πόστο.

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύσει σήμερα ο «Φ» με την υπογραφή του Φρίξου Δαλίτη, ως επικρατέστερος υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Χάρη Γεωργιάδη, θεωρείται ο νυν υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, με τον αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Νουρή να κλειδώνει στη θέση του κου Πετρίδη.

Αλλαγές προκύπτουν και στο Υπουργείο Μεταφορών με τους μνηστήρες-αντικαταστάτες της Βασιλικής Αναστασιάδου να είναι δύο. Επικρατέστερα ονόματα, αυτό της νομικού Έμιλυς Γιολίτη και του Δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σενάριο που αφορά το Υπουργείο Παιδείας και την αντικατάσταση του Κώστα Χαμπιαούρη, με επικρατέστερο όνομα αυτό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη.


Αποχωρήσεις εκτός ανασχηματισμού και νέο υφυπουργείο

Πέραν των προαναφερθέντων αλλαγών που έπονται, πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Λακκοτρύπη –τον μακροβιότερο Υπουργό της κυβέρνησης Αναστασιάδη- να αποχωρεί μεταγενέστερα, μάλλον αρχές του νέου έτους, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάποιο όνομα στο προσκήνιο σχετικά με την αντικατάστασή του.

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων «γεννιέται» και το υφυπουργείο Καινοτομίας και Ψηφιακής Ανάπτυξης, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να συζητούνται πιθανά ονόματα για να αναλάβουν το υφυπουργείο το οποίο πιθανότατα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με τον νέο χρόνο. Το όνομα του επικεφαλής επιστήμονα για την Έρευνα και την Καινοτομία Κυριάκου Κόκκινου παίζει ψηλά στη λίστα. Ακούγεται ωστόσο έντονα και το όνομα της Σταυριάνας Κοφτερού, στενής συνεργάτιδας του Αβέρωφ Νεοφύτου και διευθύντριας ψηφιακού μετασχηματισμού και επιχειρηματικότητας του ΔΗΣΥ.

Όλα αυτά, ωστόσο, αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την επιστροφή του Προέδρου από το Βερολίνο όπου στις 25 Νοεμβρίου έχει οριστεί η τριμερής συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.



*Η κεντρική φωτογραφία είναι από παλαιότερο άρθρο της CITY: Μπήκαμε στα ιδιαίτερα δωμάτια του Προεδρικού [ΕΙΚΟΝΕΣ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ