Η Ένωση Συντακτών Κύπρου καταδικάζει τις ύβρεις και τις απειλές σε βάρος δημοσιογράφου

Στην ανακοίνωση μάλιστα αναφέρεται ότι η δημοσιογράφος έχει ήδη προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία και διερευνάται.

Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση:

Ανεπίτρεπτο συμβάν σε βάρος δημοσιογράφου

Η δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου, αρχισυντάκτρια του διαδικτυακού περιοδικού Scala Times, δέχθηκε ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο και απειλές για τη ζωή της στα ΜΚΔ όταν δημοσιοποίησε την πολιτική του εν λόγω ΜΜΕ ότι δεν θα προβάλλει δραστηριότητες του ΕΛΑΜ. Η συνάδελφος έχει προβεί σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία η οποία και διερευνάται.

Το όλο συμβάν είναι ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο καθώς άπτεται της ελευθερίας του λόγου των δημοσιογράφων. Το ΔΣ της ΕΣΚ εκφράζει την αμέριστη στήριξή του προς τη δημοσιογράφο Γιώτα Δημητρίου και ζητά από τις αρμόδιες αρχές όπως διερευνήσουν μέχρι τέλους την όλη υπόθεση, έτσι που όσοι ενέχονται στην διατύπωση αυτών των απειλών να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί τον πολιτικό κόσμο του τόπου όπως επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία, όπου παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα εκφοβισμού των δημοσιογράφων. Και δυστυχώς, τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται ευρύτερα.

Διοικητικό Συμβούλιο

Ένωσης Συντακτών Κύπρου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ