Το σχόλιο του Έλον Μάσκ στα αρχαία Ελληνικά που έγινε viral

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδρυτής της Tesla αποδεικνύει την αδυναμία του στην Ελλάδα.

Article featured image
Article featured image

Με μία φράση στα αρχαία ελληνικά επέλεξε να απαντήσει στο Twitter ο Έλον Μασκ σε ανάρτηση χιουμοριστικής σελίδας.

Ο λογαριασμός «The Babylon Bee» της ομώνυμης σελίδας, με μότο «τα fake news που μπορείς να εμπιστευτείς» ανάρτησε ένα θέμα για τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Σε αυτό ο Βορειοκορεάτης ηγέτης φέρεται να συμμετάσχει σε πανεπιστημιακά μαθήματα προκειμένου να μπορέσει να μάθει νέες τεχνικές για να κάνει πλύση εγκεφάλου στον λαό του.

Ο ιδρυτής της Tesla, απάντησε στη δημοσίευση με τη φράση «εἰδέναι μὲν μηδὲν πλὴν αὐτὸ τοῦτο εἰδέναι», το οποίο μεταφράζεται σε «δεν ήξερε τίποτα, εκτός από ένα πράγμα, δηλαδή ότι δεν ήξερε τίποτα».


To ελληνικό όνομα στο διαστημοδρόμιό του:

Θυμίζουμε ότι ο Έλον Μασκ ονόμασε το διαστημοδρόμιο της SpaceX «Deimos». Η πλατφόρμα προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την απογείωση και προσγείωση του SpaceX Starship, ενός διαστημικού σκάφους το οποίο σκοπεύει να στείλει τον επιχειρηματία στον Άρη. Στην ελληνική μυθολογία ο Δείμος ήταν η προσωποποίηση του τρόμου. Οι Αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν γιο του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας. Μαζί με τον αδελφό του Φόβο, συνόδευε τον πατέρα του, τον θεό του πολέμου, στα πεδία των μαχών. Οι μορφές τους στόλιζαν τις περίφημες ασπίδες των Αγαμέμνονα και Αχιλλέα.



Με πληροφορίες από LiFO / in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ