Διαμαρτυρία: Δικαιοσύνη για τις δολοφονημένες

Σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου, έξω από τα γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα στη Νομική Υπηρεσία, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία με συνδιοργανωτές τη Φεμινιστική Συλλογικότητα «Κόρες Ξαπόλυτες» και το Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών.

Article featured image
Article featured image

Αυτούσιο το κείμενο των διοργανωτών:

Καλούμε σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 18 Ιουνίου η ώρα 2 το μεσημέρι έξω που τα γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα στη Νομική Υπηρεσία για να εκφράσουμε την μηδενική ανοχή μας στην ατιμωρησία, την συγκάλυψη τζαι την συνενοχή των θεσμών στην εγκληματική αδράνεια αστυνομικών σε σχέση με τες εξαφανίσεις τζαι δολοφονίες των Mary Rose, Livia Florentina, Elena Natalia, Asmita Khadka, Sierra, Maricar, Arian τζαι ενιξέρουμε πόσων άλλων γυναικών, που στρατιωτικό.

Καλούμε αντάμωμα στο δρόμο για να εκφράσουμε με δηλώσεις τζαι δραματική παρέμβαση ότι απαιτούμε να ξανανοίξει η υπόθεση τζαι να αποδοθεί δικαιοσύνη!

Καταγγέλλουμε τη γενική εισαγγελία. Τον περασμένο Μάιο εκδοθήκαν οδηγίες για ποινική δίωξη κατά των 15 αστυνομικών που εγχειριστήκαν τες καταγγελίες για τις εξαφανίσεις των 7 γυναικών τζιαι κοριτσιών, κάτι το οποίο επροσέδιδε μιαν ελπίδα ότι μετά που έντονη κοινωνική κατακραυγή τα σώματα των δολοφονημένων γυναικών εν ήταν πλέον τόσο αόρατα στα μάθκια της κυπριακής δικαιοσύνης.

Η απόφαση όμως του νυν γενικού εισαγγελέα να μεν προχωρήσει με τες ποινικές διώξεις των μελών της αστυνομίας για παράλειψη στην άσκηση των επιχειρησιακών τους καθηκόντων τελικά εν μας αφήνει έκπληκτες τζιαι κάθε άλλο παρά μας συγκλονίζει. Αποφάσισε να κλείσει τον φάκελο, να τον βαώσει στα συρτάρκα της ξιμαρισμένης υπηρεσίας του, αθωώνοντας ουσιαστικά κάθε συνένοχο, διώντας το πράσινο φως για επιπρόσθετη εγκληματική αμέλεια, επιβραβεύοντας κάθε μπάτσο που αγνόησε τες καταγγελίες, στερώντας την ουσιαστική δικαιοσύνη για τες δολοφονημένες τζαι τες οικογένειές τους.

Εν μπορείτε να ξεπλύνετε το γαίμαν που τα σιέρκα σας πκιον. Κολυμπάτε μες σε κότσινες λίμνες συνενοχής τζαι δολοφονικής αμέλειας. Βρωμάτε σεξισμό τζαι ρατσισμό.

Αλλά εμείς θωρούμε σας κατάματα, είμαστε σμήνος που σας πολιορκεί τζαι απαιτούμεν δικαιοσύνη για τες δολοφονημένες. Απαιτούμε να ξανανοίξει η υπόθεση. Που δαμέ τζιαι να πάει εν να μας βρίσκετε μπροστά σας.

Ούτε μια αδερφή μας λλιόττερη.

Καλούμε συλλογικότητες, άτομα τζαι ομάδες να παρευρεθουν τζαι να καταγγείλουν μαζί μας. Φορούμε μάσκες τζαι κρατούμε αποστάσεις. Τονίζουμε πως η κινητοποίηση θα έσιει ξεκάθαρο αντισεξιστικό, αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό τζαι ταξικό χαρακτήρα τζαι ως εκ τούτου εθνικιστικά τζαι θρησκευτικά σύμβολα τζαι συνθήματα έννεν ευπρόσδεκτα.

Συνδιοργανώτριες:

- Φεμινιστική Συλλογικότητα "Κόρες Ξαπόλυτες"

- Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών


Περισσότερα εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ