Τέλος οι περίφημοι «Άγγελοι» της Victoria’s Secret

Τη θέση τους παίρνουν πλέον επτά γυναίκες που καταρρίπτουν κάθε παρωχημένο στερεότυπο ομορφιάς, σε μια προσπάθεια του brand να συστηθεί εκ νέου στο κοινό του.

Article featured image
Article featured image


Το διάσημο brand εσωρούχων αλλάζει τελείως κατεύθυνση και προχωράει σε rebranding, αφουγκραζόμενο ουσιαστικά τα δεδομένα της εποχής, αλλά και της μόδας.

Συγκεκριμένα, η Victoria’s Secret «αποχαιρετά» τους διάσημους Αγγέλους της και στρέφεται στη διαφορετικότητα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της και να βρει τη θέση της σε έναν κόσμο, όπου τα πρότυπα ομορφιάς -που επέμενε να συντηρεί- καταρρίπτονται συνεχώς. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία του νέου εγχειρήματος θα κρίνει και την επιβίωση του ίδιου του brand, το οποίο κατέγραψε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας έκλεισε πάνω από 250 καταστήματα στις ΗΠΑ λόγω και της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.



Τη θέση, λοιπόν, των ισχνών «Aγγέλων» παίρνουν γυναίκες που φημίζονται για τα επιτεύγματά τους και όχι για τις αναλογίες τους, συμπεριλαμβανομένων ακτιβιστριών και επιχειρηματιών. Μαζί θα αποτελέσουν την VS Collective, μια ομάδα με γυναίκες διαφορετικών κοινωνικών, σωματικών, σεξουαλικών και ηλικιακών προφίλ, οι οποίες προωθούν τη μόδα χωρίς αποκλεισμούς.

Η εταιρεία πάντως είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι προάγει το πρότυπο του μοντέλου με τις εντυπωσιακές αναλογίες και τις αψεγάδιαστες σιλουέτες. «Όταν ο κόσμος άλλαζε, ήμασταν πολύ αργοί για να ανταποκριθούμε. Με κάποιο τρόπο έπρεπε να σταματήσουμε να είμαστε αυτό που θέλουν οι άντρες και να είμαστε αυτό που θέλουν οι γυναίκες», παραδέχτηκε ο CEO του brand, Martin Waters.



Η VS Collective θα απαρτίζεται από επτά γυναίκες: Την ηθοποιό Priyanka Chopra, την ποδοσφαιρίστρια Meghan Rapinoe, το μοντέλο από το Νότιο Σουδάν, Adut Akesh, την αθλήτρια ελεύθερου σκι Eileen Gu, τη φωτογράφο και ιδρύτρια του #Girlgaze, Amanda de Cadenet, το διάσημο plus size μοντέλο Paloma Elsesser και το transgender μοντέλο από τη Βραζιλία, Valentina Sampaio.



Οι γυναίκες αυτές δεν πρόκειται να περπατήσουν στο catwalk ούτε να φωτογραφηθούν με εσώρουχα. Αντίθετα, μέσα από τα κατορθώματα και τις δράσεις τους, θα προσπαθήσουν να εμπνεύσουν τις νέες γυναίκες. Το στοίχημα είναι σίγουρα μεγάλο και μένει να δούμε αν το brand καταφέρει να επανασυστηθεί με επιτυχία στο κοινό του, εκπροσωπώντας όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ