Πότε επιστρέφουν οι οπαδοί στα κυπριακά γήπεδα

Τι δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Υγείας στο κρατικό κανάλι.

Πότε επιστρέφουν οι οπαδοί στα κυπριακά γήπεδα

Τι δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Υγείας στο κρατικό κανάλι.

Article featured image
Article featured image

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μίλησε σήμερα στο ΡΙΚ ο και τόνισε ότι τον Αύγουστο θα ανοίξουν οι πόρτες των γηπέδων για τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Θεωρώ σίγουρο ότι τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει με οπαδούς, γιατί εδώ μιλάμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε 65% εμβολιαστική κάλυψη. Μέχρι τον Αύγουστο που αρχίζει το πρωτάθλημα, θα υπάρχει η απαραίτητη εμβολιαστική κάλυψη, ούτως ώστε δραστηριότητες όπως γήπεδα ή δραστηριότητες που μαζεύουν εκατοντάδες ή χιλιάδες κόσμο, θα μπορούν πλέον να επιτρέπονται».

Και συνέχισε: «Ενδεχομένως και για λόγους πρόληψης να ζητείται Safe Pass, γιατί και με 80% εμβολιαστική κάλυψη, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα 20% που δεν θα είναι εμβολιασμένοι. Καλό θα ήταν να υπάρχει κάποιος έλεγχος, αλλά εδώ και 15 μήνες με την πανδημία, δεν μπορούμε να κάνουμε μακροπρόθεσμο προγραμματισμό».

Σε σχέση με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων, είπε ότι θεωρεί πως «θα επιτρέπεται η παρουσία κόσμου στους αγώνες των ομάδων, αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων που θα υπάρχουν τη συγκεκριμένη στιγμή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ