Αύριο η καρδιά της Λευκωσίας πλημμυρίζει με μουσική

Το Make Music Cyprus διοργανώνεται την 21η Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Article featured image
Article featured image


Το Make Music Cyprus διοργανώνεται την 21η Ιουνίου για 3η συνεχή χρονιά από τον Μη-Κερδοσκοπικό Οργανισμό Make Music Cyprus.

To μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο που έγινε πλέον θεσμός και στον τόπο μας.

Περισσότερες από 1000 πόλεις και 120 χώρες ενώνονται στο μεγαλύτερο Διεθνή Μουσικό Εορτασμό, την 21η Ιουνίου, την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου.

Ο διαφορετικός αυτός θεσμός δίνει παλμό στην καρδιά της Λευκωσίας. Με επίκεντρο την κοινότητα και την ελευθερία έκφρασης, ενώνει σε μια σπάνια ευκαιρία, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς, σπουδαστές και λάτρεις της μουσικής, ανεξαρτήτως επιπέδου, ηλικίας, φύλου, μουσικού είδους και εθνικότητας.

Σας προσκαλούμε να περπατήσουμε την πόλη και να απολαύσουμε ζωντανή μουσική κάθε είδους, από τις 17:00 μέχρι τις 23:30 σε διάφορα σημεία στην καρδιά της Λευκωσίας.

Στην Οδό Λήδρας αρχίζουμε στις 17:00 με την Mel Haji, η οποία μας τραγουδάει παρέα με τα πλήκτρα της δικά της τραγούδια, ο Yuri Picasso από το Κονγκό με ραπ μουσική, η Ραφαέλλα και ο Ντίνο μας τραγουδούν R & B, ενώ στη συνέχεια θα έχουμε ρέγκε μουσική μαζί με τον Haji Mike μέχρι τις 22:00. Ταυτόχρονα στην Οδό Ονασαγόρου από τις 17:00 μέχρι τις 19:30 ο Άκης μας τραγουδάει με την κιθάρα του αγαπημένες μπαλάντες, ο Vadym από την Ουκρανία με τραγούδια της χώρας του, ενώ στη συνέχεια οι Acoustic Travelers μας ταξιδεύουν με aγγλικό ποπ και ροκ τραγούδι.

Στην Πλατεία Φανερωμένης η μουσική αρχίζει στις 17:15 μέχρι τις 20:00 και εκεί ο κόσμος μπορεί να καθίσει σε καρέκλες και να απολαύσει την Χρυσαυγή Γιάγκου στο σαντούρι της με παραδοσιακή μουσική, τους Melodies & Frets σε ρυθμούς λάτιν και τζαζ και σε τραγούδια με το δικό τους τουίστ, ενώ στη συνέχεια η Καίτη Οικονομίδου μας τραγουδάει αξέχαστα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων συνθετών μαζί με την Αγνή Σακκά στο πιάνο.

Στην Πλατεία Ελευθερίας η μουσική αρχίζει στις 18:30 με τον Αντρέα Θεοδοσίου με ελληνικό έντεχνο τραγούδι, την Έλλη Δεσπότη με το γιουκαλίλι της μας τραγουδάει ποικιλία τραγουδιών, τον Αντρέα Βοσκό με την κιθάρα του, τον Nikita Zozovskyi με εναλλακτική και ίντι μουσική, τον Yotan με δικά του εναλλακτικά τραγούδια, ενώ στο τέλος οι DjGrout και Mr.Cause τελειώνουν με RnB, HipHop και δημοφιλή μουσική μέχρι τις 23:00.

Στις 18:30 οι Jazz’d in Case Trio θα εγκαινιάσουν το νέο αμφιθέατρο του προμαχώνα Νταβίλα.

Στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 και η παράσταση αρχίζει στις 20:00 με την Ελενίτσα Γεωργίου και την αφήγηση παραμυθιού με μουσική, την Zygıá με παραδοσιακή μουσική της Κύπρου και της Κρήτης, τους Funked-Up-Project με φανκ, ροκ, τζαζ και μπλουζ, ενώ οι Rumba Attack μας ταξιδεύουν με φλαμένκο, ρούμπα και ελληνικά φιούζιον τραγούδια. Η βραδιά θα κλείσει με τους OnTour και τη ροκ μουσική τους.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Να σημειωθεί ότι θα γίνεται ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση των μουσικών δράσεων ανά το παγκόσμιο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://makemusiccyprus.org/

https://www.facebook.com/makemusiccyprus/

https://www.instagram.com/makemusiccyprus/

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 70000216

Κύριος Υποστηρικτής: Δήμος Λευκωσίας!

Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Cyprus Public Transport!

Χορηγοί Επικοινωνίας: Check In, City!

Υποστηρικτές: Χρίστος Χριστοδούλου - Ηχολήπτης, ColourPix Digital Printing, Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας

* Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid-19.

** Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή/και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης, από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες και βίντεο τα οποία θα ληφθούν.

Προγραμμα_onepage.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ