Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε το τέλος της δεύτερης επιδημίας Έμπολα στη Γουινέα

Ο ιός είχε επανεμφανιστεί στη χώρα στα τέλη Ιανουαρίου και σκότωσε 12 άτομα.

Article featured image
Article featured image


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Γουινέα ανακοίνωσαν επισήμως το Σάββατο από το Νζερεκορέ (νοτιοανατολική Γουινέα) το τέλος της δεύτερης επιδημίας Έμπολα στη χώρα, λίγους μήνες μετά την επανεμφάνιση της ασθένειας.


«Έχω την τιμή να πάρω τον λόγο αυτήν την ημέρα, για να κηρύξω το τέλος της ασθένειας του ιού Έμπολα στη Γουινέα», δήλωσε αξιωματούχος του ΠΟΥ, ο Άλφρεντ Κι-Ζέρμπο, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Νζερεκορέ, όπου η ασθένεια επανεμφανίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου.


«Θα ήθελα, εξ ονόματος του επικεφαλής του κράτους (του προέδρου Αλφά Κοντέ) να κηρύξω το τέλος της επανεμφάνισης της νόσου του ιού Έμπολα στη Δημοκρατία της Γουινέας», είπε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρεμί Λαμάχ.


Συνολικά, 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα και επτά ύποπτα κρούσματα καταγράφηκαν σε αυτό το τελευταίο κύμα στη Γουινέα, ενώ 11 ασθενείς επέζησαν και 12 πέθαναν, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου που δημοσίευσε ο ΠΟΥ. Στο δελτίο Τύπου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τους νεκρούς μεταξύ των επιβεβαιωμένων και των ύποπτων κρουσμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ