Αύξηση νοσηλευόμενων με κορωνοϊό - Χωρίς εμβόλιο οι περισσότεροι

Αυτή τη στιγμή, οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 ανέρχονται στους 47, εκ των οποίων οι 11 σε ΜΕΘ και οι 9 διασωληνωμένοι.

Article featured image
Article featured image

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Alpha, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Πάμπος Χαριλάου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων ασθενών είναι ανεμβολίαστα άτομα, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι τα 54-55 έτη.

Αυτό που σύμφωνα με τους ειδικούς προκαλεί ανησυχία είναι τόσο η αύξηση του ποσοστού θετικότητας, όσο και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αφού την τελευταία βδομάδα οι νοσηλευόμενοι αυξήθηκαν κατά 50% (από 30 έγιναν 47).

«Δεν είναι μεγάλος αριθμός σε σχέση με τους 300 που νοσηλεύαμε την περασμένη περίοδο αλλά αυτό δεν μπορεί να μας εφησυχάζει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Χαριλάου.

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα από ECDC για να δούμε το μέγεθος της εξάπλωσης της ινδικής μετάλλαξης. Αυτοί που θα επηρεαστούν πρώτα είναι οι ανεμβολίαστοι, γι’ αυτό η έκκλησή μας είναι να προχωρήσουν στον εμβολιασμό για να προστατεύσουν τον εαυτό και την οικογένειά τους».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι χθες (Τρίτη) το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.Φωτογραφία: Martha Dominguez de Gouveia / Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ