Γιατί πρέπει να πληρώνουμε για επίσκεψη στου Καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα

Πώς δικαιολογεί ο κοινοτάρχης την απόφαση για επιβολή εισιτηρίου στο φημισμένο αξιοθέατο του χωριού του.

Article featured image
Article featured image

Από χθες (Τετάρτη 23/6) κυκλοφορεί η είδηση ότι όσοι θέλουν να επισκέπτονται το περίφημο φυσικό αξιοθέατο της επαρχίας Πάφου θα πρέπει να καταβάλλουν ένα αντίτιμο.

«Αποφασίσαμε ως κοινοτικό συμβούλιο να επιβάλουμε εισιτήριο ώστε να καλύψουμε τα έξοδα που προκύπτουν», ανέφερε σε δηλώσεις του κοινοτάρχης Δέρβης Χαραλάμπους. «Υπάρχουν έξοδα συντηρήσεως, έξοδα για κατασκευή δρόμων και γεφυριών, ώστε να διευκολυνθούν οι επισκέπτες στην πρόσβαση τους προς τους καταρράκτες. Τα έξοδα αυτά δεν μπορούν να καλύψουν οι 40 ηλικιωμένοι της κοινότητας και δεν μπορώ να τους φορολογήσω για να διευκολυνθούν επισκέπτες».

Σκοπός, όπως διευκρίνισε, είναι να υλοποιηθούν έργα και για την ασφάλεια των ίδιων των επισκεπτών. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τα έξοδα διαμόρφωσης του χώρου, που περιλαμβανομένων δημιουργία αποχωρητηρίων, περιπτέρου, μεταφορά νερού και ηλεκτρικού, θα ανέλθουν σε περίπου €350.000.


Πέραν από την ίδια την ανακοίνωση για το εισιτήριο (€2 για κάθε αυτοκίνητο και €1 για κάθε ένα από τα άτομα που επιβαίνουν σε αυτό), έτσι ώστε να καλυφθούν κάποια από τα έξοδα των έργων που θα γίνουν αλλά και για την καθαριότητα του χώρου -αφού πολλοί είναι αυτοί που φεύγοντας αφήνουν πίσω τους σκουπίδια-, αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο στα ΜΚΔ ήταν κάποιες από τις δηλώσεις του κοινοτάρχη.

«Ξεκινούν από την Αγία Νάπα ή από τη Ρουμανία και έρχονται στην Κρήτου Τέρρα και δεν σκέφτονται τα έξοδα που κάνουν και θα σκεφτούν το €1 είσοδο; Αν νομίζουν οι επισκέπτες ότι το €1 είναι ακριβό εισιτήριο, τότε να μην έρθουν διότι δεν τους θέλουμε», είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Χαραλάμπους.

Πάντως, σύμφωνα και με τα όσα ο ίδιος δήλωσε χθες, μιλώντας σε διάφορα Μέσα, ένα συνηθισμένο καλοκαίρι (χωρίς την πανδημία) εκτιμάται ότι οι επισκέπτες κυμαίνονται μεταξύ 40.000 - 50.000.

Να πούμε τέλος πως οι μαθητές και οι ΑμεΑ δεν πληρώνουν εισιτήριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ