Μπάνιο σε μια διάφανη πισίνα, ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες

Το Sky Pool είναι η πρώτη διάφανη πισίνα στον κόσμο, χτισμένη στα 35 μέτρα ύψος, ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες στο Λονδίνο και είναι… για πολύ τολμηρούς.

Article featured image
Article featured image

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στο Λονδίνο έχουν αρθεί και κάποιοι τολμηροί έσπευσαν να απολαύσουν τον ζεστό καιρό στη Sky Pool.

Η Δευτέρα ήταν η θερμότερη ημέρα του έτους μέχρι στιγμής, με τον Northolt στο δυτικό Λονδίνο να καταγράφει θερμοκρασία 24,8 βαθμούς Κελσίου και το Kinlochewe, στα βορειοδυτικά υψίπεδα της Σκωτίας, να σημειώνει 25,1 βαθμούς Κελσίου.


Με την άνοδο της θερμοκρασίας, αρκετοί ήταν οι τολμηροί που έσπευσαν να κολυμπήσουν στην Sky Pool, κάτι που σε άλλους θα προκαλούσε εύκολα ίλιγγο. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για μία διάφανη πισίνα που συνδέει δύο ουρανοξύστες στο Λονδίνο, στο ύψος του δέκατου ορόφου, δηλαδή στα 35 μέτρα από το έδαφος.


Η πισίνα είναι διαθέσιμη μόνο για τους «τυχερούς» ένοικους των κτιρίων αυτών. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν από λίγο καιρό το CNN πρόκειται για τη μεγαλύτερη ακρυλική κατασκευή αυτού του τύπου στον κόσμο και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα της κοινοπραξίας των εταιρειών EcoWorld και Ballymore, που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του συγκροτήματος Embassy Gardens. Στο οικοδόμημα υπάρχουν επίσης μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα.

Η πισίνα Sky Pool, βρίσκεται κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στη νότια όχθη του Τάμεση και προσφέρει στους χρήστες της θέα στον λονδρέζικο ορίζοντα και στο Ουέστμινστερ.

Κατασκευάστηκε στο Κολοράντο και ταξίδεψε περίπου 5.000 μίλια για να φτάσει στο νέο της «σπίτι». Το βάθος της φτάνει τα τρία μέτρα και μόνο το νερό που βρίσκεται μέσα, αγγίζει τους 375 τόνους.

Στο Embassy Gardens, υπάρχουν τουλάχιστον 2.000 κατοικίες, με τις τιμές να ξεκινούν από 1.015.000 λίρες για ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων.

Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ