Αόρατο γλυπτό πουλήθηκε για $18.000 [ΒΙΝΤΕΟ]

«Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το δείτε, υπάρχει» αναφέρει ο δημιουργός του.

Article featured image
Article featured image

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Σαλβατόρε Γκαράου πούλησε ένα αόρατο γλυπτό στην τιμή των 18.000 δολαρίων σε δημοπρασία που διοργανώθηκε από τον ιταλικό οίκο Art-Rite. Το γλυπτό Io Sono (Εγώ είμαι), όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης, υπάρχει αλλά όχι σε υλική μορφή, και στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με ένα «κενό». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το δείτε, υπάρχει».


Ο 67χρονος καλλιτέχνης διευκρίνισε ότι «το κενό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν χώρο γεμάτο ενέργεια, και ακόμα κι αν τον αδειάσουμε και δεν υπάρχει τίποτα, σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας του Χάιζενμπεργκ, αυτό το “τίποτα” έχει βάρος. Επομένως, έχει ενέργεια που συμπυκνώνεται και μετατρέπεται σε σωματίδια, που υπάρχουν μέσα μας. Μοιάζει πολύ με το πώς δίνουμε μορφή σε έναν Θεό που δεν έχουμε ξαναδεί».

Το «γλυπτό» προορίζεται να εκτεθεί σε τετράγωνο 1,5Χ1,5 μ. σε ιδιωτικό χώρο απαλλαγμένο από εμπόδια, στον οποίο δεν απαιτείται έλεγχος του φωτισμού και του κλίματος. O Ιταλός καλλιτέχνης συμπεριέλαβε πιστοποιητικό αυθεντικότητας, το οποίο έδωσε στον αγοραστή. Σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αναφέρεται ότι προκύπτουν διάφορα ερωτήματα, όπως αν η πώληση του γλυπτού του Γκαράου ανοίγει νέους δρόμους σε αυτό που θεωρείται τέχνη και αν κάποιοι καλλιτέχνες θα τον μιμηθούν με την ίδια επιτυχία.

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ