Ο τάφος του Χρίστου Παπαδόπουλου σχεδόν τρία χρόνια μετά που έφυγε

Η πολύ άσχημη κατάσταση, η μη ύπαρξη κανονικού τάφου σχεδόν τρία χρόνια μετά την ταφή και η κινητοποίηση του Δήμου μετά την ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Article featured image
Article featured image

Ο ηθοποιός Χρίστος Παπαδόπουλος έφυγε τον Οκτώβριο του 2018. Στην κηδεία του ήταν πολύ λίγα άτομα, σχεδόν μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών. Μάλιστα, ο συνάδελφός του Κώστας Βήχας είχε εκφράσει τότε την απογοήτευσή του για τη μη ύπαρξη κόσμου στο ύστατο χαίρε ενός ανθρώπου που πρόσφερε τόσο στον πολιτισμό όσο και στην πόλη του, αφού είχε προσφέρει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του στον Δήμο, προσφέροντας μάλιστα κάθε βδομάδα και στο συσσίτιο της πόλης.


Και παρόλο που ο Δήμος είχε αναλάβει τότε τα έξοδα της κηδείας του, σχεδόν τρία χρόνια μετά η κατάσταση στον τόπο ταφής του είναι πολύ άσχημη, ενώ ούτε έχει δημιουργηθεί ακόμα κανονικός τάφος, όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook ο Άθως Αντωνιάδης του ΔΗΚΟ.

pap13.jpg

pap12.jpg


Αναφέρει στην ανάρτησή του:

Ασέβεια.

Ο αγαπημένος Λεμεσιανός ηθοποιός Χρίστος Παπαδόπουλος υπήρξε ένας μεγάλος φιλάνθρωπος, μια καλή ψυχή και μεγάλος ευεργέτης της πόλης μας.

Πριν πεθάνει έκανε δωρεά στην πόλη μας ένα ακίνητο αξίας εκατομμυρίων.

Ανακηρύχθηκε μέγας ευεργέτης, τον αποχαιρέτισαν με σπουδαίες ομιλίες και ο Δήμος ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας.

Ο τάφος του 3 χρόνια μετά.

Ασέβεια.

Στη συνέχεια, παρ’ όλα αυτά, μετά και την ανάρτησή του και τις αντιδράσεις που προέκυψαν, μάς ενημέρωσε ότι υπήρξε αντίδραση εκ μέρους το Δήμου:

*UPDATE. Έχω ενημερωθεί ότι μερικές ώρες μετά την ανάρτηση, που προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση μεγάλου αριθμού πολιτών, έχει σταλεί (από τον Δήμο Λεμεσού) συνεργείο στο κοιμητήριο για να καθαρίσει τον τάφο και σε μερικές βδομάδες θα κατασκευαστεί (κανονικός) τάφος.

Θετική εξέλιξη , παρά την (εντελώς αδικαιολόγητη) καθυστέρηση. Θετική εξέλιξη την οποία χαιρετίζω με ικανοποίηση.

Η δύναμη των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ