Οι εντυπωσιακές γυναικείες φιγούρες του Ντάνιελ Πόπερ τιμούν τη φύση και τα υλικά της

Το Human + Nature είναι η μεγαλύτερη έκθεση του Πόπερ μέχρι σήμερα.

Οι εντυπωσιακές γυναικείες φιγούρες του Ντάνιελ Πόπερ τιμούν τη φύση και τα υλικά της

Το Human + Nature είναι η μεγαλύτερη έκθεση του Πόπερ μέχρι σήμερα.

Article featured image
Article featured image

Λίγο έξω από το Σικάγο, στα 1.700 στρέμματα του The Morton Arboretum ο Ντάνιελ Πόπερ έστησε τα γλυπτά του. Πρόκειται για πέντε τεράστιες γυναικείες φιγούρες, με υλικά όπως το ξύλο και το ατσάλι, το σκυρόδεμα και υφαντά για να δείξει την ανθεκτικότητα και την ποικιλομορφία της φύσης. Το Human + Nature είναι η μεγαλύτερη έκθεση του Πόπερ μέχρι σήμερα.



Οι γυναικείες φιγούρες του Πόπερ ποικίλλουν σε στάση, υλικό και αισθητική. Το καθένα από τα γλυπτά του έχει ύψος 26 πόδια και ζυγίζει πολλούς τόνους. Το θέμα του είναι ίδιο: μια κεντρική προτομή που αλλάζει σχήμα και σύνθεση.

popper8.jpg


popper-1.jpg


popper10.jpg


popper-8.jpg


popper-3.jpg


popper-7.jpg


popper-5.jpg


popper-6.jpg


popper9.jpg


popper-4-960x640@2x.jpg



Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Ντάνιελ Πόπερ συνδέει τις εγκαταστάσεις του με τη φύση και τα υλικά της, γνωστός παγκοσμίως για τις επιστημονικές μεθόδους που χρησιμοποιεί για να επεξεργαστεί την πρώτη ύλη του. Οι θεαματικές δημόσιες εγκαταστάσεις τέχνης που παρουσιάζει είναι διαδραστικές μέσα σε δημόσιους χώρους, ενώ η φύση της πατρίδας του, της Νότιας Αφρικής, αποτυπώνεται στα χαρακτηριστικά των προσώπων του έργου του. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε κορυφαία φεστιβάλ όπως το Electric Forest στις ΗΠΑ, το Boom στην Πορτογαλία, το Rainbow Serpent στην Αυστραλία, καθώς και το Afrikaburn στο Tankwa Karoo στη Νότια Αφρική.

Ένα από τα μεγάλα έργα του είναι μια ανάθεση για τη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας του Nelson Mandela. Δημιούργησε το Δέντρο της Σοφίας ύψους 14 μέτρων από γαλβανισμένο ατσάλι με βάση από γρανίτη. Το δέντρο είναι μια μόνιμη εγκατάσταση που έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της αρχιτεκτονικής τοπίου του εκπαιδευτικού ιδρύματος.



Φωτογραφίες: The Morton Arboretum

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ