Η ποιητική σύνθεση «Σπείρα» του Μάριου Νικολαΐδη μετατρέπεται σε μια διαδραστική παράσταση

Στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Article featured image
Article featured image

Στο κέντρο της αυλής του Καφενείου 11, στην εντός των τειχών πόλη, η ποιητική σύνθεση «Σπείρα» του Μάριου Νικολαΐδη θα πάρει σάρκα και οστά μέσα από τη μουσική, την κίνηση και την απαγγελία σε έναν αεικίνητο στροβιλισμό, ο οποίος θα μεταβάλλεται συνεχώς μέσω κάθε του πράξης, σκέψης και τεχνάσματος.

Μία ηχοποιητική παράσταση, η οποία στο διάστημα τεσσάρων εβδομάδων παρουσίασής της, επιδιώκει να μετατραπεί σε ένα «ζωντανό» και «διαδραστικό» οργανισμό και μέσα από την αφήγηση να προβληματίσει και να προκαλέσει τη γέννα συναισθημάτων και σκέψεων. Τι ξυπνάει μέσα μας όταν διαβάζουμε ή ακούμε ένα ποίημα; Τι συναισθήματα γεννιούνται και τι εικόνες σχηματίζονται μέσα στη φαντασία μας μέσα από την ποίηση και τη μουσική; Τα ερωτήματα αυτά, που θα απευθύνει στο ακροατήριο ο καλλιτέχνης, καλείται να απαντήσει ο ίδιος και να μοιραστεί άμεσα στη σκηνή μέσω του ηχητικού καμβά που θα τον περιτριγυρίζει: κάποιες φορές με ένα τραγούδι στην κιθάρα, ένα θεματικό μοτίβο στο πιάνο, μια ανάμνηση μιας παλιάς ηχογράφησης, μια κινητική ή ρυθμική φιγούρα.

σπείρα cover.jpg
Οι θεατές μπορούν να προμηθευτούν την ποιητική σύνθεση «Σπείρα» από τον χώρο της παράστασης.


Μέσα σε τέσσερις Πέμπτες (1, 8, 15, 22 Ιουλίου) η «Σπείρα» θα γεννηθεί και θα αναγεννηθεί μέσα από ένα ανανεωμένο ηχητικό καμβά, ο οποίος θα αλλάζει κάθε εβδομάδα σε συνδυασμό με διαφοροποιημένα όργανα και κινήσεις, ούτως ώστε κάθε παράσταση να αποτελεί μία μοναδική εμπειρία, με στόχο ο θεατής να μπορεί να βιώνει κάτι νέο από παράσταση σε παράσταση. Μία ανανέωση βασισμένη στην οργανική ανανέωση που βιώνει το σώμα και η ζωή μας, η οποία παρόλο που επαναλαμβάνεται σε ένα βασικό πλαίσιο, μεταβάλλεται και μεταμορφώνεται διαρκώς.

ΣΠΕΙΡΑ.png


Πληροφορίες:

Πέμπτες 1, 8, 15, 22 Ιουλίου

Καφενείο 11, Λευκωσία

Ώρα έναρξης: 21:00

Κρατήσεις: 99 030985

Είσοδος: €5


Who is who

Ο Μάριος Νικολαΐδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία της Κύπρου. Μέλος δεκάδων συγκροτημάτων και μουσικών παραγωγών διαφορετικής φύσης, έως κλασικός συνθέτης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής, ο Μάριος συμμετείχε στην παραγωγή τεσσάρων ολοκληρωμένων δίσκων και τριών EPs από το 2011 μέχρι σήμερα. Ως συνθέτης και θεατρικός δημιουργός, ενδιαφέρεται για την σύμπραξη του προφορικού λόγου, της σωματικής κίνησης και του performance art, με το τραγούδι και την αυτοσχεδιαστική μουσική. Ως τραγουδοποιός, μεταξύ άλλων ερμήνευσε και ηχογράφησε πρωτότυπη μουσική στις Η.Π.Α έως ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων Μarios Nicolaides Trio, Primal Feelings και Charlie Diva. Είναι κάτοχος πτυχίου Κλασσικής Σύνθεσης από το New England Conservatory στην Βοστώνη, και είναι μέλος του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών από το 2016. Πρόσφατα μετακόμισε στην Αθήνα ώπου και ερευνά την ανθρώπινη φωνή εώς μέλος του «Εργαστηρίου Φωνητικής Τέχνης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ