Πού αποδίδει ο Δρ. Κωστρίκης την απόφαση των νέων στην Κύπρο να μην εμβολιαστούν

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που δεν εμβολιάζονται έχουν μια φιλοσοφική αντίληψη για τον εμβολιασμό, η οποία αφορά στο ότι δεν θέλουν να βάλουν μια ξένη ουσία στο σώμα τους από τη στιγμή που είναι υγιείς».

Article featured image
Article featured image

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ Λεόντιος Κωστρίκης.

Είπε επίσης:

«Έχουν μία φιλοσοφική άποψη εναντίον του εμβολιασμού που είναι η κλασσική μέθοδος προληπτικής ιατρικής.

Ειδικά στις ηλικίες 18-30, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι μόνο 30%, εξ ου και η εμβολιαστική κάλυψη στο σύνολο του πληθυσμού έχει κολλήσει στο 65%.

Με τα σημερινά δεδομένα και το στέλεχος Δέλτα του ιού, στην Κύπρο χρειαζόμαστε ακόμα 170-180 χιλιάδες Κύπριοι να κάνουν το εμβόλιο, έτσι ώστε η εμβολιαστική κάλυψη στο νησί να φτάσει στο 82%. Και ειδικά σε άτομα από τις ηλικίες 18-30.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι διαφώτιση του κόσμου. Πιστεύω ακράδαντα στη διαφώτιση.

Να εξηγήσουμε ξανά σε αυτούς τους ανθρώπους. Να τους εξηγήσουμε και τρίτη φορά. Από τη στιγμή όμως που γίνεται μια οικουμενική προσπάθεια, καθώς η πανδημία δεν είναι πρόβλημα μόνο της Κύπρου, θα είναι έγκλημα αν φτάσουμε στο σημείο να πετάξουμε εμβόλια στην Κύπρο. Θα πρέπει να τους δώσουμε μια ημερομηνία, λέγοντας για παράδειγμα πως, αν δεν εμβολιαστείτε μέχρι το τέλος του Ιούλη ή μέχρι το τέλος του Αυγούστου, αυτά τα εμβόλια που αγόρασε η Κυπριακή Δημοκρατία για εσάς πρέπει να δοθούν σε χώρες που είναι έτοιμοι να εμβολιαστούν.

Θα είναι δυστύχημα αν δεν εμβολιαστούν, αλλά πρέπει να συνεισφέρουμε στην οικουμενική προσπάθεια. Πρέπει να καταλάβουν αυτά τα άτομα ότι τα δικαιώματά τους σταματούν εκεί που ξεκινούν τα δικαιώματα των άλλων».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ