Η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση έγραψε τον απόλυτο ύμνο στο γυναικείο σώμα

Ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία της, ποζάροντας γυμνή, στην παραλία, αγκαλιά με την κόρη της, αναφέροντας πως το κλικ αυτό σηματοδοτεί την πρώτη επαφή της μικρής της με τη θάλασσα και δίνοντας παράλληλα μια γερή κλωτσιά στον σεξισμό.

Article featured image
Article featured image

Η ηθοποιός που πολλές φορές έχει μιλήσει μέσα από την παρουσία της στα social media για όσα οι περισσότεροι από εμάς ίσως και να δυσκολευόμαστε να αρθρώσουμε, ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό. Στη φωτογραφία αυτή, ποζάρει γυμνή, στην παραλία, αγκαλιά με την κόρη της, γράφοντας πως πρόκειται για την πρώτη επαφή της μικρής της με τη θάλασσα.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας γράφει τον απόλυτο ύμνο στο γυναικείο φύλο, σχολιάζοντας όποιον αδυνατεί να δει το γυναικείο σώμα για αυτό που είναι και όχι σαν σκεύος ηδονής. «Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσής σου, ούτε καν στη διάθεσή σου», γράφει σε ένα σημείο η ηθοποιός, για να μας πει μεταξύ άλλων πως όποιος είναι ανάξιος να αντιληφθεί το μεγαλείο αυτού του φύλου χαραμίζει το δώρο της ηδονής.


Τι έγραψε η ηθοποιός:

Πριν 2 χρόνια ακριβώς, κρατούσα τη 2 μηνών κόρη μου, γυμνούλα, ακριβώς όπως τη γέννησα και όπως γεννήθηκα και εγώ. Την προετοίμαζα να μπει πρώτη φορά στην αγκαλιά της θάλασσας και να μάθει να θεραπεύεται από αυτήν. Γυμνές και οι δυο σε χορό με τα κύματα. Όπως στην κοιλιά της μάνας μας.

Όσα αίσχη και να γίνουν, όσο και αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση και περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμείς. Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου.

Όχι ανόητε. Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσης σου, ούτε καν στη διάθεσή σου.

Είμαστε αρχέγονα, πανίσχυρα όντα, μαγικά, με εντολές πανάρχαιες και γνώσεις μυστικές. Γεννάμε τη ζωή και την θεριεύουμε, κρατάμε το σύμπαν στη θέση του, γεμίζουμε την πλάση με αγάπη και φροντίδα.

Αν σε ένα γυναικείο κορμί, εσύ βλέπεις μόνο το σκεύος ηδονής σου και όχι το μεγαλείο του, είσαι ανάπηρος σε όλα τα τερέν, και τσάμπα σου δόθηκε το δώρο της ηδονής.

Δεν θα φοβίσετε τις γυναίκες να πλάσουν τον κόσμο που ονειρεύτηκαν. Δεν θα μειώσετε ούτε πόντο το μεγαλείο μας και την αποστολή μας.

Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες, είμαστε οι μαμάδες, οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες σας και όποιο τσογλάνι ασελγεί πάνω μας θα το φάει το μαύρο σκότος.

Καμία μόνη, καμία μόνη, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ