Πέθανε η Φιλιώ Πυργάκη - Η μεγάλη ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού

Η πασίγνωστη τραγουδίστρια έδινε μάχη τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο.

Article featured image
Article featured image

«Έφυγε» από τη ζωή η Φιλιώ Πυργάκη, η τραγουδίστρια θρύλος των ελληνικών πανηγυριών, στα 82 της χρόνια. 

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο τραγουδιστής παραδοσιακής μουσικής Γιάννης Καψάλης, με ανάρτηση στο Facebook. 

«Δυστυχώς έφυγε απ τη ζωή η μεγαλύτερη τραγουδίστρια που έβγαλε ο τόπος μας, Η μεγάλη Φιλιώ Πυργάκη. Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Φιλιώ. Καλό παράδεισο», έγραψε στην ανάρτησή του. 


Η πασίγνωστη τραγουδίστρια έδινε μάχη τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso το 2018: «Πολεμάω με τον καρκίνο. Όχι, δεν την κρύβω την αρρώστια μου. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα μέσα από τη συνέντευξη αυτή σε όσους νοσούν από καρκίνο: Να μην το βάλουν κάτω, να παλέψουν και να έχουν αισιοδοξία. Για το μόνο που παρακάλεσα την Παναγία κι έκανα πολλά τάματα είναι να με αφήσει λίγα χρόνια ζωντανή να ευχαριστηθώ τα εγγονάκια μου, την κόρη μου και τον άντρα μου. Τίποτα άλλο δεν ζητάω από εκείνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο μήνες, τον περασμένο Μάιο, η Φιλιώ Πυργάκη είχε χάσει τον σύζυγό της.


Φιλιώ Πυργάκη: Η πορεία της στο Δημοτικό Τραγούδι

Η Φιλιώ Πυργάκη γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδούσε σε πανηγύρια από την ηλικία των 14 ετών. Μετά από ατύχημα που είχε, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.


Η Φιλιώ Πυργάκη έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό: στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.



Με πληροφορίες από LiFO / Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ