Το Πανεπιστήμιο Frederick πάει ΤOKYO 2020 με δύο φοιτήτριες και τρεις απόφοιτους

Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου τα νεαρότερα μέλη της Κυπριακής Αποστολής.

Article featured image
Article featured image

Πέντε αθλητές/τριες, φοιτήτριες και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Frederick πέτυχαν την πολυπόθητη πρόκριση στα αθλήματά τους και θα συμμετέχουν στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου στο Τόκιο. Πρόκειται για τις φοιτήτριες ιστιοπλόους Νατάσα Λάππα και Μαριλένα Μακρή, την απόφοιτη πρωταθλήτρια σκοποβολής Άντρη Ελευθερίου, τον απόφοιτο πρωταθλητή δισκοβολίας Απόστολο Παρέλλη και την απόφοιτη πρωταθλήτρια άρσης βαρών Μαρία Μάρκου.

Η Νατάσα Λάππα και η Μαριλένα Μακρή, φοιτήτριες στο Πρόγραμμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, είναι τα νεαρότερα μέλη της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας. Και οι δύο αγωνίζονται στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους η Νατάσα στην κατηγορία RS:Χ Ιστιοσανίδας και η Μαριλένα στην κατηγορία Laser Radial. Η Άντρη Ελευθερίου αγωνίζεται στη Σκοποβολή Σκητ και αυτή θα είναι η τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο αθλητής Απόστολος Παρέλλης, στην τέταρτη του Ολυμπιακή συμμετοχή, αγωνίζεται στο άθλημα της Δισκοβολίας. Η Μαρία Μάρκου αγωνίζεται για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες έχοντας εξασφαλίσει τη θέση της μόλις στις 13 Ιουλίου. Σε λιγότερο από δύο χρόνια και εν μέσω της πανδημίας, η Μαρία κατάφερε να καθιερωθεί διεθνώς ως μια από τις καλύτερες αθλήτριες στην Κατηγορία 67+kg της Άρσης Βαρών σε Πάγκο.

«Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις δύο φοιτήτριες και τους τρεις αποφοίτους μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια στο Τόκιο. Είμαστε περήφανοι για τις επιδόσεις τους και είμαστε δίπλα τους σε αυτό το ταξίδι», αναφέρει η Στέλλα Δημητρίου, συντονίστρια του Αθλητικού Γραφείου του Πανεπιστημίου Frederick στη Λεμεσό.

Το Πανεπιστήμιο Frederick διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στη στήριξη φοιτητών /τριών του που ασχολούνται με τον αθλητισμό σε ελίτ επίπεδο και όχι μόνο. Ο συνδυασμός αθλητικής καριέρας και σπουδών αποτελεί διαχρονική πολιτική του Πανεπιστημίου, το οποίο μέσα από τις υπηρεσίες του, προσφέρει στήριξη, καθοδήγηση και ειδικές πρόνοιες για προσαρμογή των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων των αθλητών. Επιπλέον, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών, το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει έμπρακτη στήριξη στους αθλητές και στις αθλήτριες που το επιλέγουν για τις σπουδές τους. Πέραν των 100 φοιτητών/τριών απολαμβάνουν σήμερα υποτροφίες στα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου λόγω της αθλητικής τους δραστηριότητας. «Αθλητισμός και σπουδές είναι κάτι περισσότερο από δουλειά πλήρους απασχόλησης», αναφέρει η Στέλλα Δημητρίου. «Είμαστε συνοδοιπόροι στην επιλογή των φοιτητών και φοιτητριών μας για διπλή καριέρα και, ως Πανεπιστήμιο, έχουμε παράδοση στο να καθιστούμε αυτή την καριέρα εφικτή.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ