«Κρύψου στο φως»

Ένα ποιητικό δρώμενο μουσικής και χορού.

Article featured image
Article featured image

Δύο περφόρμερ και ένα πιάνο.

Η θαλπωρή της παιδικής μας κρυψώνας, όπου ο δρόμος προς το φως είναι απτός.

Ο ποιητικός λόγος, η κίνηση, και το τραγούδι συνθέτουν τοπία.

«Εκεί μέσα φλέγεσαι.

Κατάξανθη ελιά του παιδικού σου κήπου».

Μία πρωτότυπη παράσταση σε σύλληψη, δημιουργία, και εκτέλεση της Ελένης Πανταζάτου (χορεύτριας - μουσικού), και του Μάριου Νικολαΐδη (συνθέτη - μουσικού).

Πληροφορίες:

Στις 3, 4 και 5 Αυγούστου

Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη - Λευκωσία

Ώρα Έναρξης: 20:30

Είσοδος: €10

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

99-599074 και 99-754252

Υποστηρικτής: Δήμος Λευκωσίας


Ο Μάριος Νικολαΐδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία της Κύπρου. Μέλος δεκάδων συγκροτημάτων και μουσικών παραγωγών διαφορετικής φύσης, ως κλασικός συνθέτης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής, ο Μάριος συμμετείχε στην παραγωγή τεσσάρων ολοκληρωμένων δίσκων και τριών EPs από το 2011 μέχρι σήμερα. Ως συνθέτης και θεατρικός δημιουργός, ενδιαφέρεται για την σύμπραξη του προφορικού λόγου, της σωματικής κίνησης και του performance art, με το τραγούδι και την αυτοσχεδιαστική μουσική. Ως τραγουδοποιός, μεταξύ άλλων ερμήνευσε και ηχογράφησε πρωτότυπη μουσική στις Η.Π.Α ως ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων Μarios Nicolaides Trio, Primal Feelings και Charlie Diva. Είναι κάτοχος πτυχίου Κλασσικής Σύνθεσης από το New England Conservatory στην Βοστώνη, και είναι μέλος του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών από το 2016. Πρόσφατα μετακόμισε στην Αθήνα όπου και ερευνά την ανθρώπινη φωνή ως μέλος του «Εργαστηρίου Φωνητικής Τέχνης».

Η Ελένη Πανταζάτου, γεννημένη το 1979 στην Αθήνα, είναι μουσικός, χορεύτρια και χορογράφος. Από μικρή ηλικία η αγάπη της για τη μουσική και τον χορό υπήρξε οδηγός στις σπουδές της στο κλασσικό πιάνο και στον κλασσικό και σύγχρονο χορό, καθώς και έπιτα στη μουσικοκινητική Dalcroze. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και συνεργάζεται με καλλιτέχνες και δημιουργούς τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Δημιουργεί αναζητώντας διαρκώς τις βαθύτερες πηγές της δημιουργικότητας μέσω του σώματος και της φωνής. Την ενδιαφέρει η ελεύθερη και διεισδυτική μάτια απέναντι στα φαινόμενα της ζωής και η μεταφορά αυτής της ματιάς στο θέατρο.

Αφίσα 2 - Κρύψου Στο Φως.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ