Ο ράπερ Lil Uzi Vert αποφάσισε να αγοράσει έναν πλανήτη

Μπορεί ο Jeff Bezos να έχει ταξιδέψει με το προσωπικό του διαστημόπλοιο, η είδηση όμως ότι ο Lil Uzi Vert σύντομα θα έχει έναν πλανήτη με το όνομά του έρχεται να επισκιάσει για λίγο τη δόξα του ιδιοκτήτη της Amazon και της Blue Origin.

Article featured image
Article featured image

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε ο δεύτερος δισεκατομμυριούχος που ταξίδεψε στο διάστημα, μετά τον Ρίτσαρντ Μπράνσον. Το New Shepard εκτοξεύτηκε από τις εγκαταστάσεις της Blue Origin στην έρημο του δυτικού Τέξας και η διαστημική πτήση του διήρκεσε περίπου 10 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.

«Προσγείωση της κάψουλας! Καλώς ήρθε το πρώτο πλήρωμα του New Shepard. Μια πραγματικά ιστορική ημέρα», ήταν η ανάρτηση στον λογαριασμό της Blue Origin στο Twitter, όπου καταγράφηκε λεπτό προς λεπτό η ιστορική διαστημική πτήση.



Ο ράπερ Lil Uzi Vert πρόκειται να αγοράσει πλανήτη, όπως ανακοίνωσε στα προσωπικά του social media, λίγες μέρες μετά τις διαστημικές πτήσεις του Richard Branson και του Jeff Bezos. Η είδηση καταγράφηκε από το blog Consequence.


To σχέδιο του «προδόθηκε» από την pop performer - σύντροφο του Elon Musk, Grimes, σε σχετικό tweet, που περιέγραψε τον πλανήτη και τόνισε πως ο Lil Uzi Vert είναι ο «ιδιοκτήτης» του. Πρόκειται έναν εξωηλιακό πλανήτη, 1,4 φορές μεγαλύτερο από τον πλανήτη Δία, που περιφέρεται γύρω από ένα κίτρινο αστέρι-νάνο (που θυμίζει αρκετά τον δικό μας ήλιο) και ονομάζεται WASP-127 b.

O Lil Uzi Vert επιβεβαίωσε την «αγορά» του πλανήτη, αναφέροντας σε tweet του και την εταιρεία ανάπτυξης ψηφιακών καινοτομιών Neuralink, που ανήκε στον Musk. Πώς ακριβώς συνδέεται η «αγορά» ενός πλανήτη με την εταιρεία το Elon Musk, ακόμα δεν έχει γίνει σαφές.

Τι είναι οι εξωηλιακοί πλανήτες και πώς μπορείς να τους αγοράσεις;


«Εξωηλιακός πλανήτης ή εξωπλανήτης ονομάζεται κάθε πλανήτης που δεν ανήκει στο δικό μας ηλιακό σύστημα, δεν περιφέρεται δηλαδή γύρω από τον Ήλιο. Μέχρι τη δεκαετία του 1990 οι πλανήτες αυτοί ήταν αποκλειστικά θέμα των θεωρητικών της μικροκοσμογονίας και των συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα είναι γνωστοί σε εμάς, περισσότεροι από 4.700 εξωπλανήτες».

Μπορείς όμως να τους αγοράσεις; Σύμφωνα με το περιοδικό TIME, η (με την κυριολεκτική έννοια) αγορά ενός πλανήτη υπάρχει μόνο σε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Όμως, η δυνατότητα της αγοράς των δικαιωμάτων ονοματοδοσίας ενός πλανήτη που δεν βρίσκεται στο ηλιακό μας σύστημα, είναι πέρα για πέρα εφικτή.

Πηγή: Μικροπράγματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ