Πολύ σημαντική βράβευση για την Κύπρια υποψήφια διδάκτορα Μοριακής Ιατρικής Μαρίνα Σταύρου

Για την έρευνά της που αφορά στην εξέλιξη μιας καινοτόμας γονιδιακής θεραπείας για την νευροπάθεια Charcot-Marie-Tooth τύπου 1Α, η Παγκόσμια Εταιρία του Περιφερικού Νευρώνα (Peripheral Nerve Society) απένειμε στη Μαρίνα Σταύρου το βραβείο εις μνήμη του ερευνητή και νευρολόγου PK Thomas.

Article featured image
Article featured image

Σημαντική διεθνής διάκριση απέσπασε η Μαρίνα Σταύρου, υποψήφια διδάκτωρ Μοριακής Ιατρικής της ομάδας του νευρολόγου Δρ Κλεόπα Α. Κλεόπα, στο ετήσιο συνέδριο της εταιρίας του περιφερικού νευρώνα (Peripheral Nerve Society), καθώς της απονεμήθηκε βραβείο εις μνήμη του ερευνητή και νευρολόγου PK Thomas για την έρευνα της που αφορά στην εξέλιξη μιας καινοτόμας γονιδιακής θεραπείας για την νευροπάθεια Charcot-Marie-Tooth τύπου 1Α.

Το συγκεκριμένο βραβείο είναι εξαιρετικά τιμητικό για τη Μαρίνα Σταύρου και τη χώρα μας. Πρώτη φορά έρευνα που εκπονείται στην Κύπρο ξεχωρίζει σε αυτό το συνέδριο, το οποίο φιλοξενεί κορυφαίες και αναγνωρισμένες παγκοσμίως μελέτες για το περιφερικό νευρικό σύστημα.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε ηλεκτρονική εκδήλωση στις 27 Ιουνίου 2021 ενώπιον εξεχουσών προσωπικοτήτων της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας του περιφερικού νευρικού συστήματος. Η συγκεκριμένη βράβευση έρχεται σε συνέχεια της κατοχύρωσης της βραβευμένης μελέτης ως πατέντας με εφευρέτες τους Μαρίνα Σταύρου, Δρ Κλεόπα και τον Αμερικανό συνεργάτη τους Δρ Harper.

Το βραβείο εις μνήμη του PK Thomas, που απονέμεται από το συνέδριο της εταιρείας του περιφερικού νευρώνα (Peripheral Nerve Society), αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τιμητικές διακρίσεις για τους νέους ερευνητές στο χώρο των περιφερικών νευροπαθειών. Χαίρει παγκόσμια αναγνώρισης ως βραβείο αποτίμησης του αντικτύπου μιας έρευνας στην παγκόσμια κοινωνία.

Η βραβευμένη έρευνα χρηματοδοτείται από τον Αμερικάνικο Οργανισμό CMT Research Foundation.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ