Πυροσβέστης δίνει νερό σε χελώνα και μας υπενθυμίζει πως «το μέλλον ξεκινά σήμερα»

Στην καμένη γη της Αχαΐας.

Article featured image
Article featured image

Μέσα στις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Δροσιά, στην Αχαΐα, μία φωτογραφία πυροσβέστη προσφέρει μία αχτίδα ελπίδας.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, ο πυροσβέστης Άκης Μπαρδάκης, ένας από τους δεκάδες που βρέθηκαν στο πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα, δίνει νερό σε χελώνα που βρέθηκε στα καμένα. «Το μέλλον ξεκινά σήμερα», ήταν το σχόλιό του στο Instagram, όπου δημοσίευσε το στιγμιότυπο.«Ενεργούσαμε στη φωτιά, είχαμε σβήσει τον τομέα μας και κάναμε έλεγχο μέσα στα καμένα. Με τους συναδέλφους μου είδαμε τη χελώνα, θεωρήσαμε πως ήταν καμένη στην αρχή αλλά παρατηρήσαμε πως το καβούκι της ήταν καθαρό», περιέγραψε ο πυροσβέστης μιλώντας στην ιστοσελίδα thebest.

«Της δώσαμε λίγο νερό σε ένα κυπελάκι μικρό, να δούμε αν θα αντιδράσει και είδαμε πως ανταποκρίθηκε. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να περπατάει», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι στη συνέχεια οι πυροσβέστες τοποθέτησαν τη χελώνα στο τμήμα του δάσους που δεν είχε καεί.

«Η φωτογραφία τραβήχτηκε για το προσωπικό μας αρχείο μιας και είναι κάτι που το συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές», συμπλήρωσε.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ