«Σε αυτό που είμαι σήμερα επηρέασε κατά κάποιο τρόπο ο εκφοβισμός που δέχτηκα»

Η «εξομολόγηση» του διάσημου Αμερικανού παλαιστή Τζον Σίνα.

Article featured image
Article featured image

Ο Τζον Σίνα είναι γνωστός για τη δύναμή του και την ισχυρή του προσωπικότητα, ωστόσο ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει βιώσει τον εκφοβισμό, αποδίδοντας μάλιστα στην εμπειρία του αυτή αυτό που είναι σήμερα.


«Το πάθος μου για να γίνω δυνατός ήταν πέρα από την ανάγκη της αυτοάμυνας. Έμπλεκα σε καυγάδες συχνά γιατί ήμουν διαφορετικός στον τρόπο που ντυνόμουν και εκφραζόμουν», λέει ο Σίνα στο People.


«Στην εφηβεία σχηματίζονται οι κοινωνικής ομάδες κι εγώ δεν μπορούσα να ενταχθώ σε καμία. Έτσι κουράστηκα να μπλέκω σε καυγάδες και ζήτησα από τον μπαμπά μου να μου αγοράσει ένα σετ με βάρη και μου το πήρε στα 13 μου. Από τότε ξεκίνησα να γυμνάζομαι και δεν έχω σταματήσει από τότε. Όλο αυτό με την αύξηση της δύναμης νομίζω κράτησε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας των 30 μου χρόνων. Και τώρα ψάχνομαι περισσότερο στο κομμάτι της ευεξίας, η οποία ελπίζω να με βοηθήσει ώστε να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση τα επόμενα, 30, 40, 50 χρόνια της ζωής μου».


Το πάθος του Σίνα για τη γυμναστική ενδυνάμωσης τον οδήγησε στο να αποκτήσει πτυχίο στην επιστήμη της άσκησης και της κινησιολογίας από το Springfield College στο Western Mass.


«Μετά το κολέγιο πήγα στο Λος Άντζελες όχι επειδή με γοήτευε ο κλάδος της ψυχαγωγίας, αλλά διότι εκεί ήταν το κέντρο της γυμναστικής, όλα όσα αφορούσαν το πτυχίο μου ήταν εκεί» εξηγεί και αναφέρει τις δουλειές που έκανε όταν εντάχθηκε στο Gold's Gym. Στη συνέχεια λέει ότι αποφάσισε να δοκιμάσει την πάλη ως χόμπι και όχι ως ευκαιρία στο να κάνει καριέρα στο WWE.«Παλιά ήθελα να είμαι όσο πιο δυνατός μπορούσα, και αυτό σήμαινε ότι ήμουν πιο δυνατός από ποτέ στη ζωή μου. Τώρα, απλά θέλω να συνεχίσω να προπονούμαι. Επομένως, δεν είναι ότι δεν προσπαθώ και δεν πιέζω τον εαυτό μου όσον αφορά τη δύναμη, αλλά ψάχνω επίσης κάτι με μεγαλύτερη διάρκεια», λέει και συμπληρώνει ότι πράγματα που έκανε στο παρελθόν τώρα μπορεί να του κάνουν ζημιά ή να μην τον βοηθούν ώστε να εξελιχθεί. «Πολλά από τα πράγματα που θα έκανα νεότερος, όταν ένιωθα άτρωτος και ανίκητος, δεν ήταν απαραίτητα και τα πιο σωστά για να με οδηγήσουν προς τα εμπρός», λέει.


Ο Σίνα στη συνέχεια τονίζει ότι δεν μπορείς να πιέζεις το σώμα σου να γυμνάζεται φτάνοντας το στα όρια του χωρίς να ανακάμπτει και χωρίς να δίνεις βαρύτητα στην ευκαμψία και στη σωστή διατροφή. «Δεν θέλω απλώς να προπονηθώ σήμερα, θέλω να μπορώ να κάνω προπόνηση και μετά από τέσσερα χρόνια. Άρα η προοπτική πρέπει να αλλάξει... Δεν είμαι τόσο δυνατός όσο ήμουν παλιά, αλλά είναι διασκεδαστικό να λέω: "μπορώ ακόμα να το κάνω αυτό"».


Έτσι πλέον έχει προσθέσει στο προπονητικό του πρόγραμμα την γιόγκα και το stretching.

«Κάνω 35 έως 40 λεπτά γιόγκα στο τέλος κάθε προπόνησης. Δεν παίρνω το τηλέφωνο μαζί μου. Είμαι εκεί. Και κάποτε μισούσα το stretching, αλλά τώρα το λατρεύω γιατί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακάμψω από την προσπάθεια. Τεντώνομαι μέχρι το σημείο που πονάω».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ