Τραγικές εικόνες από τις φονικές πυρκαγιές στην Τουρκία

Τέσσερις νεκροί, χιλιάδες εκτάρια καμένης γης, ανυπολόγιστες καταστροφές και άνθρωποι που έχασαν τα πάντα.

Article featured image
Article featured image


Αυτός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των φονικών πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται στην Τουρκία με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς, ενώ δεκάδες είναι οι άνθρωποι που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ένας 25χρονος εθελοντής που κατέφθασε στη Μαρμαρίδα, για να συμμετάσχει στις προσπάθειες κατάσβεσης και βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ έπαιρνε πόσιμο νερό στους πυροσβέστες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Επίσης, ένας 82χρονος άνδρας και ένα ζευγάρι έχασαν τη ζωή τους.

Πυρκαγιές 5.jpg


Πυρκαγιές 3.png


Πυρκαγιές 9.png


Πυρκαγιές 22.jpg


Πυρκαγιές 12.pngΟι πυρκαγιές που ξέσπασαν στη νότια Τουρκία την περασμένη Τετάρτη, κατέστρεψαν τεράστιες δασικές εκτάσεις στις περιοχές της Μαναβγκάτ, της Αλάνιας, των Αδάνων, της Μερσίνης, της Αλικαρνασού και στη Μαρμαρίδα, ενώ εξαπλώθηκαν σε τουριστικές περιοχές και κατοικημένες ζώνες εξαιτίας των σφοδρών ανέμων. Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν τραγικές εικόνες με τους κατοίκους να τρέχουν πανικόβλητοι, για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα. Εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης, οι αρχές της χώρας προχώρησαν σε εκκένωση πολλών οικισμών, ενώ και ένα ξενοδοχείο στην τουριστική πόλη της Αλικαρνασσού επίσης, εκκενώθηκε.

Πυρκαγιές 4.png


Πυρκαγιές 6.png


Πυρκαγιές 7.png


Πυρκαγιές 10.png


Πυρκαγιές 13.png


Πυρκαγιές 14.jpgΔεκάδες σπίτια, χωράφια και στάβλοι σε πολλά χωριά έγιναν στάχτη. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χάθηκαν 150 βοοειδή και χίλια αμνοερίφια, 6.000 στρέμματα αγροτικών γαιών και 500 στρέμματα με θερμοκήπια υπέστησαν ζημιές», δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος Υπουργός Γεωργίας, Μπεκίρ Πακντεμιρλί.

Πυρκαγιές Τουρκία 2.png


Πυρκαγιές 15.jpg


Πυρκαγιές 16.jpg


Πυρκαγιές 17.jpg


Πυρκαγιές Τουρκία 20.jpgΥποψίες για εμπρησμούς

Η εκδήλωση πολλαπλών εστιών ταυτόχρονα ωθεί τις τουρκικές αρχές να τονίζουν πως δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο οι πυρκαγιές να οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες, ήτοι σε εμπρησμούς.

Το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στη Μαναβγκάτ «σε τέσσερα διαφορετικά σημεία» οδηγεί στην υποψία πως «επρόκειτο για εμπρησμό», όμως «δεν έχουμε σαφείς πληροφορίες προς το παρόν», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Αττάλειας, ο Μουχίτιν Μπετζέκ.

Ο εισαγγελέας στη Μαρμαρίδα διενεργεί έρευνα, για να εξακριβώσει τα αίτια της δασικής πυρκαγιάς σε αυτήν την περιοχή, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Την ίδια στιγμή, η μάχη με τις φλόγες εξακολουθεί να δίδεται σε αρκετά μέτωπα, όπως μεταδίδουν τουρκικά Μέσα, με τη χρήση επίγειων και εναέριων δυνάμεων, ενώ άλλες εστίες έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Πυρκαγιές 18.jpg


Πυρκαγιές 19.jpg


Πυρκαγιές 21.jpg


Πυρκαγιές 23.jpg


Πυρκαγιές 25.jpg


Πυρκαγιές 26.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ