Κάηκαν 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Η μεγάλη πυρκαγιά στη Σολιά είχε κάψει 18 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

Article featured image
Article featured image

Ολονύχτια ήταν η μάχη με την πύρινη λαίλαπα που αφήνει στο πέρασμά της την καταστροφή και οδήγησε στην εκκένωση οκτώ Κοινοτήτων. 

Με το πρώτο φως της ημέρας, στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες Σάββατο στον Αρακαπά και επεκτάθηκε σε άλλες επτά κοινότητες, ρίχθηκαν και τα εναέρια μέσα. 

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν ενώ αντιμετώπιζαν και συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο αεροσκάφη από την Ιταλία και το Ισραήλ, για να συνδράμουν στο έργο πυρόσβεσης ενώ από χθες το βράδυ έφτασαν και τα δύο καναντέρ από την Ελλάδα. 

Οι δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο καθώς από τις 09:00, οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να είναι ευνοϊκές. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι, κάτι που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα το έργο της πυρόσβεσης. 


Στάχτη 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα 

Κάηκαν 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, ο οποίος σημείωσε πως ίσως να πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά που ξέπιασε στην Κύπρο εδώ και χρόνια. 

Η μεγάλη πυρκαγιά στη Σολιά, όπως είπε, είχε κάψει 18 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Συνεχής ενημέρωση στο SigmaLive, που καλύπτει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ