Επτά από τους παίκτες στην αρχική εντεκάδα της Αγγλίας είναι παιδιά ή εγγόνια μεταναστών

Η μια από τις δύο φιναλίστ ομάδες του Euro2020 δεν θα υπήρχε χωρίς τη μετανάστευση.

Article featured image
Article featured image



Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ιταλία το βράδυ της Κυριακής (11/7), στον τελικό της διοργάνωσης για τον κορυφαίο ευρωπαϊκό τίτλο.

Τα τρία λιοντάρια επικράτησαν 2-1 της Δανίας και έφτασαν για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Euro.


Με αφορμή αυτή τη σημαντική ποδοσφαιρική στιγμή για τους Άγγλους, συνειδητοποιούμε ότι σε αυτή την ομάδα υπάρχει ένα στοιχείο αξιοσημείωτο. Και αυτό αφορά στο γεγονός ότι επτά από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται στην αρχική της ενδεκάδα της Αγγλίας είναι παιδιά ή εγγόνια μεταναστών.


Πρόκειται για μια ποδοσφαιρική ομάδα η οποία δεν θα υπήρχε χωρίς την μετανάστευση. Η Εθνική ομάδα της Αγγλίας περνάει τα σύνορα της χώρας της, φέρνοντας κοντά ανθρώπους οι οποίοι έχουν ρίζες από ολόκληρο τον πλανήτη. Η ποικιλομορφία στη σύνθεσή της είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της και παράλληλα ένας λόγος για τον οποίο η ομάδα αυτή αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλες τις ομάδες του κόσμου.

Επιπρόσθετα, το στατιστικό αυτό δίνει ελπίδα και παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα το οποίο μας υπενθυμίζει ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να ζουν ασφαλείς σε μια «ξένη» για αυτούς χώρα, έχοντας την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

england 2021.jpg

Φωτογραφία: Laurence Griffiths/Getty Images

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ