Η Tesla ετοιμάζει ανθρωποειδές ρομπότ

Το επόμενο μεγάλο project της Tesla, στηρίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και πρόκειται για ένα ανθρωποειδές ρομπότ.

Article featured image
Article featured image

Ο επικεφαλής και ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, παρουσίασε σχέδιο για ανάπτυξη ανθρωποειδούς, το λεγόμενο «Tesla Bot». Πρόκειται για ένα εξιδεικευμένο ρομπότ, του οποίου ο βασικός του σκοπός θα είναι οι επικίνδυνες, επαναληπτικές ή βαρετές εργασίες. Το ρομπότ θα έχει οθόνη αντί για πρόσωπο και θα πηγαίνει με 8 χιλιόμετρα την ώρα.

Η τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί στο «Tesla Bot», είναι η ίδια που θα χρησιμοποιηθεί στα ημιαυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας. Το ανθρωπόμορφο ρομπότ, θα χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία των οχημάτων της Tesla -αισθητήρες, κάμερες, νευρωνικά δίκτυα- για να κινείται αυτόνομα.


Μέσα στην επόμενη χρονιά, αναμένεται η παρουσίαση του πρωτότυπου αυτού μεταλλικού ρομπότ «Tesla Bot» ύψους 1.73 μέτρα, το οποίο θα έχει πέντε δάκτυλα στα χέρια και ανδρόγυνο, ασπρόμαυρο παρουσιαστικό.


Η κατασκευή του ρομπότ, όπως είπε o Έλον Μασκ, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, αναφερόμενος στην έλλειψη εργατικού δυναμικού. Όπως τόνισε, είναι σημαντικό να μην είναι «πολύ ακριβό».

Η Tesla στοχεύει σε μία πορεία προόδου, τόσο στην αντίληψη του περιβάλλοντός, όσο και στις τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης που έχει εξελίξει για τα οχήματά της.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ