Παραολυμπιακοί Αγώνες: Πρώτα μετάλλια για την Ελλάδα

Τα πρώτα μετάλλια, και συγκεκριμένα δύο χάλκινα στην σπάθη και κολύμβηση, εξασφάλισε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Article featured image
Article featured image

Το πρώτο χρονικά μετάλλιο, για τα ελληνικά χρώματα εξασφάλισε ο Πάνος Τριανταφύλλου στη Σπάθη Β', ο οποίος επικράτησε με 15-6 του Γάλλου Βαλέτ και εξασφάλισε το χάλκινο. Να θυμίσουμε πως ο Τριανταφύλλου είχε κατακτήσει το ασημένιο στο Ρίο το 2016.


Πάνος Τριανταφύλλου 3.jpg



«Δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι πανευτυχής. Φτάσαμε στο Τόκιο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με τον κορωνοϊό. Είναι μεγάλη μου χαρά που έφερε στην χώρα μου το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση. Στόχος μου ήταν το χρυσό, αλλά πρέπει να σας πω πως σε σχέση με το ασημένιο του Ρίο αυτό το χάλκινο το ευχαριστήθηκα περισσότερο, γιατί έκλεισε η αυλαία με νίκη», δήλωσε.


Ακολούθησε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S8 στην κολύμβηση. Ο 22χρονος πρωταθλητής κάλυψε την απόσταση σε 58.73 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ένα χάλκινο μετάλλιο που ήρθε να προστεθεί στο χρυσό από τα 100μ. πεταλούδα κλάση S9 από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΜΙΧΑΛΕΝΤΑΚΗΣ-ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ-run-beat-284139258-1-730x486.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ