Οι Άνθρωποι της Φανερωμένης, γνωστοί ή άγνωστοι, έχουν τη δική τους ιστορία να διηγηθούν

Η ερευνητική ομάδα People of Cyprus και η ομάδα Γιασεμίν ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση «Άνθρωποι της Φανερωμένης», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21, μεταφέροντας στη σκηνή τις αληθινές ιστορίες των ανθρώπων της γειτονιάς.

Article featured image
Article featured image


Κεντρική Φωτογραφία:
People of Cyprus



Η ερευνητική ομάδα People of Cyprus και η ομάδα Γιασεμίν ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση «Άνθρωποι της Φανερωμένης», δίνοντας φωνή στο «οικοσύστημα» της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας και στους ανθρώπους της, που έχουν γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα πτήσης στους ουρανούς της ζωής, της βιοπάλης, της κοινότητας, της εργασίας.

Ταξιδεύοντας νοητά από το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου απευθείας στις ζωές και τις μνήμες των ανθρώπων της Φανερωμένης, οι ηθοποιοί Αντρέας Κούτσουμπας, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ραφαέλλα Καβάζη και Mohammed Awwad, υπό τη ζωντανή μουσική του Βασίλη Φιλίππου και την καλλιτεχνική-σκηνοθετική επιμέλεια της Ναταλίας Παναγιώτου συνομιλούν μεταξύ τους με διάλογο, με μονόλογο, με σιωπή, με μουσική και μεταφέρουν στη σκηνή τις αληθινές ιστορίες της γειτονιάς για να προβληματίσουν, να διασκεδάσουν, να ενημερώσουν.

Τη χαρτογράφηση/έρευνα μέσα από συνεντεύξεις των ανθρώπων της περιοχής αναλαμβάνει η ομάδα People of Cyprus με την Ιλιάνα Κουλαφέτη και τον Χρήστο Μιχάλαρο. Με αυτόν τον τρόπο οι θεατές «περπατούν» στους δρόμους της πόλης και γνωρίζουν προσωπικότητες που πέρασαν απαρατήρητες για χρόνια, ιστορίες που παρέμειναν σκονισμένες στο συρτάρι της μνήμης, αλλά και άλλες τόσες που συνάντησαν στον δρόμο τους και είχαν την περιέργεια να μάθουν περισσότερα.

Μια παράσταση που συνδυάζει θέατρο, βίντεο και ζωντανή μουσική έτσι ώστε να μπούμε στο νόημα και να αντιληφθούμε τη γειτονιά της Φανερωμένης ως αυτό που πραγματικά είναι με τα όνειρα, τις απογοητεύσεις, τις επιθυμίες, τις ιστορίες και τον κόσμο που την περιβάλλει. Τη ζωή του νησιού με όλα του τα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά με φωνές που Δύσην ως Ανατολή.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο θέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21, στις 2 Σεπτεμβρίου 2021.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Έρευνα-Καταγραφή σε βίντεο:
Ιλιάνα Κουλαφέτη & Χρήστος Μιχάλαρος

Καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια-Δραματοποίηση: Ναταλία Παναγιώτου

Επεξεργασία κειμένου: Ναταλία Παναγιώτου, Ιλιάνα Κουλαφέτη, Χρήστος Μιχάλαρος

Ηθοποιοί: Αντρέας Κούτσουμπας, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ραφαέλλα Καβάζη, Mohammed Awwad

Μουσική: Βασίλης Φιλίππου

Διάρκεια: 70 λεπτά


INFO

Ημερομηνία:
Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα: 21:00

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Πληροφορίες: 22 128157

Είσοδος ελεύθερη

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni21, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ