Η αφίσα της Αμμοχώστου, από μια γιορτή του ’74, έφτασε σήμερα στην Κύπρο

«Η πρώτη επιστροφή, όπως κάποτε είχαμε πει, Γλαύκο Καριόλου, για την πρώτη πλεύση του Κερύνεια ΙΙ μας», αναφέρει σε ανάρτησή της η Αμμοχωστιανή αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης Άννα Μαραγκού.

Article featured image
Article featured image

Αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στη σελίδα ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΦΙΛΗΤΗ:

«Θυμάστε που η Καναδέζα Kerri Spivak μας ενημέρωσε για την αφίσα που είχε για τη γιορτή του πορτοκαλιού! Θυμάστε ότι με τη βοήθεια του Κρις Αναστασίου βρήκαμε τη δημιουργό της στην Αθήνα, την Γεωργία Γεωργίου (Tzina Tzinou)... σας πληροφορώ ότι η αφίσα έφτασε στην Κύπρο σήμερα... Βρήκαμε συντηρήτρια που θα την αναλάβει ως το πρώτο κειμήλιο που επιστρέφεται στον τόπο του. Η πρώτη επιστροφή, όπως κάποτε είχαμε πει Γλαύκο Καριόλου για την πρώτη πλεύση του Κερύνεια ΙΙ μας».

Συγκεκριμένα, ένα μήνα πριν, η Άννα Μαραγκού μάς ενημέρωνε μέσω ανάρτησής της για ένα email που είχε πιάσει από μια Καναδέζα, σε σχέση με μια αφίσα που είχε στην κατοχή της από την επίσκεψή της στην Αμμόχωστο και συγκεκριμένα από την τελευταία γιορτή του Πορτοκαλιού, τον Μάρτιο πριν την Τουρκική Εισβολή.


Λίγες μέρες μετά η CITY επικοινώνησε με τη δημιουργό της αφίσας και μέσω μιας συνέντευξης πήραμε μια δυνατή γεύση από τις φωτεινές εκείνες μέρες στην ίσως πιο κοσμοπολίτικη πόλη της περιόδους αλλά και από τις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν.


Σήμερα, αισίως μαθαίνουμε ότι η εν λόγω αφίσα ήρθε και πάλι στον τόπο δημιουργίας της και ότι μάλιστα θα τύχει ειδικής συντήρησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ