Σας ήρθε sms ότι κερδίσατε σε κλήρωση;

Την προσοχή του κοινού εφιστά η Αστυνομία σχετικά με νέα απάτη με κακόβουλο λογισμικό που αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικών τηλεφωνικών μηνυμάτων.

Article featured image
Article featured image

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί η αποστολή σε κινητά τηλέφωνα πολιτών, τηλεφωνικών μηνυμάτων SMS, στα οποία αναφέρεται ότι οι κάτοχοι των τηλεφώνων είναι νικητές και έχουν κερδίσει σε κλήρωση πρόσφατης ημερομηνίας, π.χ., Κυριακή 29/08/2021 και τους αποστέλλεται με το μήνυμα, ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) για να τον επιλέξουν.

62f43b66975072777de7dc74e92bd696.JPG



Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος ωστόσο περιέχει, όπως έχει διαπιστωθεί, κακόβουλο λογισμικό (virus) και ανοίγοντας τον σύνδεσμο το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τα λογισμικά προγράμματα των κινητών τηλεφώνων των πολιτών.


Η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό σε σχέση με τέτοιας μορφής μηνύματα που αποστέλλονται από άγνωστα πρόσωπα μέσω τηλεφωνικών συσκευών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.


Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν το άνοιγμα οποιουδήποτε ηλεκτρονικού συνδέσμου που περιέχουν τέτοια μηνύματα, προτού ελέγξουν και βεβαιωθούν για την ύπαρξη τέτοιου διαγωνισμού, μέσω άλλης αναζήτησής τους σε επίσημες ιστοσελίδες των διοργανωτών ή και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους διοργανωτές του διαγωνισμού.



Κεντρική Φωτογραφία: Jonas Leupe / Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ