6+1 λόγοι για να σπουδάσεις Πληροφορική ή Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Frederick
Επιλέγοντας κλάδους σχετικούς με την τεχνολογία των υπολογιστικών συστημάτων, μπορείς να αξιοποιήσεις σήμερα τις απεριόριστες δυνατότητές τους και να συμβάλεις σε ένα καλύτερο αύριο.
Τρίτη 31 Αυγούστου 2021
3
λεπτά
Μπορείς να φανταστείς ένα κόσμο χωρίς διαδίκτυο, χωρίς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα ή έξυπνες συσκευές; Η τεχνολογία απλοποιεί την καθημερινότητά μας και δίνει λύσεις στα πιο περίπλοκα ζητήματα. Διευκολύνει και βελτιώνει τη ζωή μας, μπορεί ακόμη και να την παρατείνει χάρη στη συμβολή της στην ιατρική. Επιλέγοντας κλάδους σχετικούς με την τεχνολογία των υπολογιστικών συστημάτων, μπορείς να αξιοποιήσεις σήμερα τις απεριόριστες δυνατότητές τους και να συμβάλεις σε ένα καλύτερο αύριο.
Οι προοπτικές απασχόλησης είναι τεράστιες. Καθώς η χρήση των υπολογιστικών συστημάτων, των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου εδραιώνεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας, δημιουργούνται τόσες πολλές θέσεις εργασίας που πολλές φορές η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά. Αναμένεται ότι στα επόμενα 15-20 χρόνια οι νέες τεχνολογίες θα απασχολούν πάνω από το 70% του εργατικού δυναμικού. Οι θέσεις εργασίας προσφέρουν πολύ καλές απολαβές και συνεχή ανέλιξη. Θα χάσεις αυτή την ευκαιρία;
2.Για ολοκληρωμένη εκπαίδευση
Μέσα από τα Προγράμματα Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Frederick θα μάθεις να «μιλάς» τις γλώσσες του προγραμματισμού, να αναγνωρίζεις τι θα πει Τεχνητή Νοημοσύνη, Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα, Τεχνολογίες Υπολογιστικού Νέφους, και να δίνεις λύσεις σε υπολογιστικά προβλήματα ως ένας/μια ολοκληρωμένος/η επιστήμονας.
3.Για να συμμετέχεις σε πραγματικά ερευνητικά και βιομηχανικά έργα
Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλ. Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick λειτουργεί το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (MDL) στο οποίο μπορείς να εργοδοτηθείς κατά τη φοίτησή σου και να αναπτύξεις εφαρμογές σχετικές με το διαδίκτυο, τις έξυπνες (κινητές) συσκευές, τα έξυπνα συστήματα, τα κοινωνικά δίκτυα, τις τεχνολογίες διεπαφής του ανθρώπου με το περιβάλλον και τις συσκευές φυσικής αλληλεπίδρασης χρησιμοποιώντας τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το MDL εξασφάλισε χρηματοδότηση πέραν του 1 εκατ. ευρώ από συμμετοχές σε τέτοια ερευνητικά και βιομηχανικά έργα.
4.Για να έχεις σίγουρη επαγγελματική εξασφάλιση
Οι απόφοιτοι/ες των Προγραμμάτων Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών απασχολούνται σε ποσοστό 96%, με μεγάλο αριθμό να εργοδοτούνται πριν ακόμα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να απολαμβάνουν προοπτικές γρήγορης ανέλιξης με υψηλές απολαβές.
5.Για να αναπτύξειςdrones,videogamesκαι ρομπότ
Τα μαθήματα και τα ερευνητικά προγράμματά ποικίλλουν σε θεματολογία, κλίμακα και τεχνολογία. Θα μπορείς να αναπτύξεις πρωτότυπες διαδραστικές εφαρμογές για βιντεοπαιχνίδια στο μάθημα Interactive Design και να αποκτήσεις γνώσεις και δεξιότητες σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών αιχμής όπως επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, τεχνητή νοημοσύνη, drones, cloud computing, ρομποτική κ.ά.
6.Για το κοινό καλό
#Techforgood! Τα τελευταία χρόνια το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών έχει συνεργαστεί με οργανισμούς και φορείς για την ανάπτυξη εφαρμογών και συστημάτων με σκοπό την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Γι’ αυτό και έχει κερδίσει βραβείο στην Κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία» στα πρώτα Cyprus Education Leaders Awards.
7.Για διδασκαλία «έξω από το κουτί»
Προτεραιότητα του Πανεπιστημίου Frederick είναι η δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης με θετική επίδραση στον τρόπο που μαθαίνεις και σκέφτεσαι. Γι’ αυτό προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης μέσα από δραστηριότητες που συμπληρώνουν τη μάθηση που λαμβάνει χώρα στην τάξη. Στο Εργαστήρι Ρομποτικής και Αυτόματων Συστημάτων (RAS) του Πανεπιστημίου φοιτητές και φοιτήτριες εργάζονται σε προηγμένες τεχνολογίες ρομποτικής και αναπτύσσουν νέες ρομποτικές εφαρμογές. Στο RAS, απόφοιτοι ανέπτυξαν, μεταξύ άλλων, ρομποτικά μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα για διάσωση ναυαγών και μια υπερσύγχρονη φορητή συσκευή που μετρά τα θαλάσσια ρεύματα και χρησιμοποιείται από τον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη. Φοιτητές και φοιτήτριες έχουν, επίσης, την ευκαιρία να εργαστούν μέσω πρακτικής άσκησης (internship) στη Wargaming και να μάθουν δίπλα στους καλύτερους επαγγελματίες της βιομηχανίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
ΤαΠρογράμματα Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστώνπροσφέρονται στοΠανεπιστήμιοFrederickτόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Το χειμερινό εξάμηνο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου. Για διευθέτηση προσωπικής συνάντησης και ενημέρωση για προσφερόμενες υποτροφίες, με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορείς να απευθυνθείς στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 22394394 ή μέσω email στοinfo@frederick.ac.cy.