Πανεπιστήμιο Frederick: Ετήσιος θεσμός οι υποτροφίες εις μνήμη Μιχάλη Φρειδερίκου

Προκήρυξη τριών υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Article featured image
Article featured image


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Μιχάλη Φρειδερίκου (1937-2020), το Πανεπιστήμιο Frederick και το Frederick Institute of Technology προκηρύσσουν στη μνήμη του Ιδρυτή τους τρεις (3) πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων με δυνατότητα ανανέωσής τους για όλη τη διάρκεια φοίτησης.

Στη διάρκεια της πολύχρονης πορείας του, ο Μιχάλης Φρειδερίκος είχε βαθιά πίστη στη νεολαία και προσέφερε ευκαιρίες σε χιλιάδες νέες και νέους ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Οι υποτροφίες εις μνήμη του Μιχάλη Φρειδερίκου προκηρύχθηκαν για πρώτη φορά πέρσι και θα απονέμονται ετήσια με στόχο να καταστούν θεσμός και να αποτελέσουν συνέχεια του πολύπλευρου κοινωφελούς του έργου.

Οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, καθώς και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των ενδιαφερομένων. Η προκήρυξη των υποτροφιών, με λεπτομερή ανάλυση των κριτηρίων και των προϋποθέσεων, είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Frederick, στον σύνδεσμο frederick.ac.cy.


Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα παραχωρηθούν οι ακόλουθες υποτροφίες:


Πανεπιστήμιο Frederick

-
Δύο (2) πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων για νεοεισερχόμενους/ες προπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με δυνατότητα ανανέωσης για όλη τη διάρκεια της φοίτησης.


Frederick Institute of Technology (FIT)

-
Μία (1) πλήρης υποτροφία διδάκτρων για νεοεισερχόμενο/η φοιτητή/φοιτήτρια κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 με δυνατότητα ανανέωσης για όλη τη διάρκεια της φοίτησης.


Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν ειδικό έντυπο αίτησης και να το υποβάλουν μαζί με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά/δικαιολογητικά μέχρι τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εισδοχής φοιτητών στο email [email protected] ή στα τηλέφωνα 22394394 (Λευκωσία), 25730975 (Λεμεσός).


Για περισσότερες πληροφορίες:

Λυδία Χρυσάνθου, Communications and Outreach Service

T. +357 22394394, εσωτ. 41116 | E. [email protected]


Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Frederick:

Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί από το 2007 ως ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφοσίωση στην ακαδημαϊκή αριστεία.

Περισσότερα από 80 προγράμματα σπουδών σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο προσφέρονται στις πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου, στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Αποστολή του είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μέσα από ένα περιβάλλον που προωθεί τη γνώση και συμβάλλει στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών/τριών, η προσήλωση στην έρευνα, την καινοτομία και την παραγωγή νέας γνώσης και η συμβολή στο κοινωνικό σύνολο για την επίτευξη της αλλαγής που ο κόσμος μας χρειάζεται.

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο με άδεια λειτουργίας σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το 2020 κατατάχθηκε στη 201η θέση ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόσφατα, στα Times Higher Education Impact Rankings 2021, κατατάχθηκε στα καλύτερα 10% των Πανεπιστημίων παγκοσμίως στην κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ