«Ασημένια» η Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών της Ελλάδας

Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει η Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών της Ελλάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Article featured image
Article featured image

Στον τελικό του τουρνουά απέναντι στη Σερβία, η ελληνική ομάδα προδόθηκε από το στοιχείο που την έφερε ως το βάθρο, την άμυνα.

Οι «πλάβι» με την ποιότητα και την εμπειρία τους βρήκαν εύκολα λύσεις και, παρά τη μαχητικότητα των διεθνών που επέστρεψαν μία φορά από το -3, έφτασαν στη νίκη με 13-10 και διατήρησαν τον τίτλο που είχαν κατακτήσει στο Ρίο, στον τελευταίο χορό της «χρυσής γενιάς» τους.


Το δεύτερο σκαλί του βάθρου αποτελεί τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το τέταρτο μετάλλιο της Ελλάδας στη φετινή διοργάνωση (που αγωνιστικά ολοκληρώθηκε με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση) και το δεύτερό της σε ομαδικό άθλημα στην ιστορία των Αγώνων, μετά το ασημένιο της αντίστοιχης εθνικής γυναικών, το 2004 στην Αθήνα.



«Δεχτήκαμε τα 13 γκολ, που ήταν τα πιο πολλά που έχουμε δεχτεί στο τουρνουά. Ήμασταν απέναντι σε έναν πολύ άξιο αντίπαλο που κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χρυσό στους Αγώνες» δήλωσε μεταξύ άλλων αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής της Εθνικής Θοδωρής Βλάχος. «Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον. Δημιούργησε προσδοκίες για το μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέρει: «Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από μία εξαιρετική παρουσία. Θερμά συγχαρητήρια σε παίκτες, προπονητές και όλο το επιτελείο για τη σπουδαία διάκριση».



Κεντρική Φωτογραφία: MARTIN BERNETTI / AFP / VISUALHELLAS.GR
Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ