Tο νέο μοντέλο της Apple θα υποστηρίζει δορυφορικές κλήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, το iPhone 13 θα επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν ή να πραγματοποιούν κλήσεις και να στέλνουν μηνύματα σε περιοχές χωρίς κάλυψη δικτύου, με τη χρήση εξειδικευμένου hardware.

Article featured image
Article featured image


Σε σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, αναφέρεται ότι οι χρήστες του νέου μοντέλου της iPhone θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν κλήσεις και να στέλνουν ή λαμβάνουν μηνύματα χωρίς κάλυψη 4G ή 5G. Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή, Ming-Chi Kuo, ο οποίος είναι από τις πιο αξιόπιστες πηγές όσον αφορά στις προβλέψεις του για φήμες περί της Apple, το iPhone 13 θα έχει τη δυνατότητα για κλήσεις και μηνύματα μέσω δορυφόρων. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι ένας κάτοχος iPhone 13 θα μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις και να στέλνει μηνύματα ακόμη και αν βρίσκεται σε σημεία που δεν υπάρχει κάλυψη 4G/5G!

Σημαντικό ρόλο σε αυτήν τη λειτουργία θα παίξει η σύνδεση του τηλεφώνου με τον δορυφόρο. Το εργαλείο θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου, όταν δεν υπάρχει σήμα. Για να γίνει εφικτή η δορυφορική επικοινωνία, ο Kuo αναφέρει πως το iPhone 13 θα χρησιμοποιεί μια ειδικά κατασκευασμένη έκδοση του X60 modem της Qualcomm. Βέβαια, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν όλη αυτή η δορυφορική υποστήριξη θα δουλεύει αποκλειστικά με τις υπηρεσίες της Apple, όπως είναι το iMessage και το FaceTime και για το αν θα διατίθεται χωρίς χρέωση.

Οι όποιες απορίες πάντως αναμένεται να λυθούν σύντομα, καθώς η Apple θα πραγματοποιήσει εκδήλωση περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, για να παρουσιάσει τη νέα σειρά iPhone 13 μαζί με άλλες συσκευές, ενδεχομένως όπως τη νέα γενιά Apple Watch, ενώ οι προπαραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ