Ο σεισμός στο Μεξικό προκάλεσε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο στον ουρανό

Λάμψεις χρώματος μπλε, λευκού και ροζ φώτισαν τον ουρανό του Μεξικού.

Article featured image
Article featured image


Η μεγάλη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακούνησε την πόλη Γκερέρο του Μεξικού, την Τρίτη, εκτός από τις εκτεταμένες καταστροφές σε κτήρια, προκάλεσε και ένα σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό. Συγκεκριμένα, μετά τη δόνηση των 7 ρίχτερ, ένα σπάνιο φυσικό φως φώτισε επανειλημμένα τον ουρανό του Μεξικού.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν βίντεο από τις πρωτόγνωρες σκηνές και το hashtag #Apocalipsis (σ.σ. η ισπανική λέξη για την Αποκάλυψη) έγινε γρήγορα τάση στο twitter.

Υπερφυσικές λάμψεις χρώματος μπλε, λευκού και ροζ έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό αμέσως μόλις το έδαφος άρχισε να σείεται, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.Οι λάμψεις αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι ο σεισμός προκαλεί διαφορά τάσης μεταξύ του εδάφους και του αέρα. Τα ηλεκτρόνια του αζώτου ανεβαίνουν σε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας κι όταν επιστρέφουν στα κανονικά, απελευθερώνουν φως.Οι ερευνητές αποκαλούν το φαινόμενο Earthquake Lights (μτφ. φώτα σεισμού).

Παρόμοιες σκηνές καταγράφηκαν και κατά τη διάρκεια του φονικού σεισμού των 7,1 ρίχτερ στο Μεξικό το 2017.Ο ιστότοπος του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS) αναφέρει σχετικά: «Οι γεωφυσικοί διαφέρουν ως προς τον βαθμό στον οποίο πιστεύουν ότι οι μεμονωμένες αναφορές ασυνήθιστου φωτισμού κοντά στον χρόνο και το επίκεντρο ενός σεισμού αντιπροσωπεύουν πραγματικά τα ″φώτα σεισμού″».ΠΗΓΗ: Huffington Post

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ