Αυτά είναι τα πάρκα που ομορφαίνουν τη Γεροσκήπου

Δύο μεγάλα πάρκα, δημιούργησε ο Δήμος Γεροσκήπου στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής.

Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για τα πάρκα «Αντρέα Αθηνοδώρου» και «Αντρέα Στυλιανίδη».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη, το πάρκο «Αντρέα Αθηνοδώρου» βρίσκεται στην περιοχή της Κολώνης και είχε δεντροφυτευτεί από τον Απρίλιο του 2021 σε συνεργασία με την ομάδα Πρωτοβουλίας για τη δεντροφύτευση 100.000 δέντρων, το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασίας Πολιτών, τις Λέσχες LIONS Πάφου και τη στήριξη της εταιρείας Αθηνοδώρου. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ο χώρος αυτός αποτελεί ουσιαστικά την απαρχή ενός γραμμικού πάρκου που θα διασχίζει τη δημαρχούμενη περιοχή και θα καταλήγει στο άλλο άκρο που είναι η περιοχή των «Εφτά Αη-Γιώρκηδων», καλύπτοντας μια απόσταση σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων. 

Το όνομα δόθηκε εις μνήμη του Ανδρέα Αθηνοδώρου, με τον οικογενειακό όμιλο να συνεισφέρει οικονομικά στη δημιουργία του έργου.

Το πάρκο θα διαθέτει πέραν από τους χώρους πρασίνου, παιχνιδότοπο για να παίζουν μικρά παιδιά, αναψυκτήριο αλλά και χώρους στάθμευσης.

Όσον αφορά το δεύτερο πάρκο που φέρει την ονομασία «Ανδρέας Στυλιανίδης» ο κ. Παυλίδης είπε πως φέρει το όνομα του πρόωρα αποθανόντος δημότη Γεροσκήπου Ανδρέα Στυλιανίδη, ενός ενεργού κοινωνικού πολίτη με συνεχή παρουσία στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της επαρχίας.

Το πάρκο, συνέχισε, βρίσκεται στην περιοχή του Τμήματος Υδάτων/Β’ Δημοτικό Σχολείο και ο σχεδιασμός και η επιχορήγηση του έγινε εξ ολοκλήρου από τον όμιλο Korantina Homes.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ