Η SpaceX έστειλε απλούς πολίτες για τριήμερο στο διάστημα

Πρόκειται για την πρώτη τουριστική, διαστημική αποστολή, χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα. [Εικόνες & Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX, με επιβάτες τέσσερις «αρχάριους» απλούς πολίτες σε ένα φιλόδοξο ταξίδι στο διάστημα, απογειώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το βράδυ (λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Κύπρου) από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, στην πρώτη τουριστική, διαστημική αποστολή, χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα, για πρώτη φορά στα χρονικά.Μεταξύ των τεσσάρων Αμερικανών τουριστών, επιβατών, στην αποστολή που φέρει τον τίτλο Inspiration 4 («Έμπνευση 4») είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Κιζακμαν, ο οποίος ναύλωσε το Falcon 9 για αυτό το ταξίδι. Στο ταξίδι, βρίσκεται μαζί με τρεις συνεργάτες του: έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, έναν επιστήμονα και έναν αναλυτή δεδομένων, οι οποίοι θα μπουν σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ένα ταξίδι που θα διαρκέσει τρεις ημέρες.


Η εταιρεία του Ίλον Μασκ ανέφερε ότι περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, η διαστημική κάψουλα Dragon αποκολλήθηκε επιτυχώς από τον πύραυλο Falcon 9, στέλνοντας τους τέσσερις τουρίστες μόνους στο διάστημα. Αναμένεται να κάνουν ένα τριήμερο ταξίδι στο διάστημα και θα ταξιδέψουν λίγο μακρύτερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το SpaceX ήδη κατατάσσεται ως ο πιο καθιερωμένος παίκτης στον ανερχόμενο τομέα των εμπορικών διαστημικών πτήσεων.Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ