Εικόνες από τη συγκλονιστική πορεία για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Εκεί, βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου και άλλοι γονείς που είδαν τα παιδιά τους να δολοφονούνται από κάθε μορφής φασιστική βία.

Article featured image
Article featured image


18 Σεπτεμβρίου του 2013 – 18 Σεπτεμβρίου του 2021. Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Για ακόμη μία χρονιά εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο σημείο της δολοφονίας και πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και τραγουδώντας στίχους του ράπερ.

Με πρώτη τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, την οικογένειά του και στενούς του φίλους, η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 από το σημείο της δολοφονίας με κατεύθυνση το μπλόκο της Κοκκινιάς. Η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε περίπου στις 19:00 μπροστά από το μνημείο του γιου της και αφού άφησε μερικά λουλούδια δήλωσε: «Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό, βάλαμε μέσα την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι επίσης».




Η Μάγδα Φύσσα δήλωσε ακόμη ότι η σημερινή μέρα είναι δύσκολη όχι μόνο γιατί είναι «η μέρα που πέθανε το παιδί μας, αλλά είναι και η μέρα που αποχαιρετήσαμε τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλη». Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Τζέλης υπήρξε δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου μουσικού και από τα άτομα που έδωσαν μεγάλο αγώνα για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη χρόνια που η πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, πραγματοποιείται με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής, μετά την απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις 7 Οκτωβρίου 2020, που σηματοδότησε το τέλος μιας πολυετούς δίκης.


Στην πορεία βρέθηκαν και άλλοι συγγενείς και γονείς δολοφονημένων-θυμάτων της βίας. Εκεί, βρέθηκε και η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη.




Τα ματωμένα πορτρέτα, έργο του ζωγράφου-εικαστικού Δημήτρη Αστερίου, κρατούσαν ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα, ο δάσκαλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ανάμεσά τους διακρίνονταν τα πρόσωπα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, της Ελένης Τοπαλούδη, του Παύλου Φύσσα, του Νίκου Τεμπονέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, του Τζορτ Φλόιντ, του Μιχάλη Καλτεζά, του Berkin Elvan, του Βασίλη Μάγγου, του Άλεξ Μεσχισβίλι, του Ζακ Κωστόπουλου, του Κάρλο Τζουλιάνι.

φυσσα2_avgi.gr.jpg
Φωτογραφία: avgi.gr


poreia fyssa kefali (2).jpg
Φωτογραφία: avgi.gr


φυσσα_avgi.gr.jpg
Φωτογραφία: avgi.gr


φυσσα3_eurokinissi.jpg
Φωτογραφία: Eurokinissi


φύσσα7_avgi.gr.jpg
Φωτογραφία: avgi.gr


φύσσα4_avgi.gr.jpg
Φωτογραφία: avgi.gr


φύσσα6_avgi.gr.jpg
Φωτογραφία: avgi.gr


φύσσα9_eurokinissi.jpg
Φωτογραφία: Eurokinissi


Φύσσα9_protagon.gr.jpg
Φωτογραφία: protagon.gr


φύσσαπατέρας_Intime News.jpg
O πατέρας του Παύλου/Φωτογραφία: Intime News


φύσσα_Ιntime News.jpg
Φωτογραφία: Intime News

Με πληροφορίες από protagon.gr και avgi.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ