Ξεκινά εντός των επόμενων ημερών ο εμβολιασμός κατά της Γρίπης Α

Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα και πώς θα γίνει η διαδικασία.

Article featured image
Article featured image


Με γνώμονα την έγκαιρη θωράκιση του ευάλωτου πληθυσμού των ηλικιωμένων από τις εποχικές λοιμώξεις, ενόψει του χειμώνα, το Υπουργείο Υγείας προχωρά από τις αρχές Οκτωβρίου στον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των πολιτών κατά της Γρίπης Α.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τη συμμετοχή Λειτουργών του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, ο κ. Χατζηπαντέλα ενημερώθηκε διεξοδικά για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό των δικαιούχων.

Ο εμβολιασμός κατά της Γρίπης Α θα γίνει στα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών και αναμένεται να αρχίσει τις πρώτες ημέρες Οκτωβρίου. Η διανομή των εμβολίων στους Προσωπικούς Ιατρούς θα γίνει μέσω της διαδικασίας που εφάρμοσε από την περσινή χρονιά ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο κ. Υπουργός έτυχε ενημέρωσης για το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των συνολικά 180,000 εμβολίων που παραγγέλθηκαν, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 25,000 σε σύγκριση με εκείνον του 2020. Μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί 60,000 εμβόλια και αναμένεται η παραλαβή 2ης παρτίδας 50,000 εμβολίων εντός της εβδομάδας. Η υπόλοιπη ποσότητα θα παραλαμβάνεται τμηματικά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ