6 +1 λόγοι για να σπουδάσεις Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Frederick

Αν θέλεις κι εσύ να συμβάλεις σε αυτόν τον συναρπαστικό τομέα, μάθε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επιλέξεις να σπουδάσεις Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Frederick.

Article featured image
Article featured image


Ήξερες ότι η Μηχανική της Ηλεκτρολογίας είναι ο κινητήριος μοχλός για κάθε βιομηχανική επανάσταση στον σύγχρονο κόσμο; Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και η εξέλιξη των ηλεκτρονικών οδηγεί την ανάπτυξη όλων των αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι ασύρματες και οπτικές τηλεπικοινωνίες, οι αυτοματισμοί, η ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα έξυπνα δίκτυα και άλλες αμέτρητες εφαρμογές. Αν θέλεις κι εσύ να συμβάλεις σε αυτό τον συναρπαστικό τομέα, μάθε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επιλέξεις να σπουδάσεις Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Frederick.

IMG-3.jpg



1. Θα έχεις σίγουρη επαγγελματική εξασφάλιση

Ποσοστό 97% των απόφοιτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick προσλαμβάνονται, αμέσως μετά την απόκτηση του Πτυχίου, σε κυβερνητικούς και ημικρατικούς οργανισμούς, στον ιδιωτικό τομέα και στη βιομηχανία. Μεταξύ άλλων, θα έχεις ευκαιρίες απασχόλησης σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών, εταιρείες ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ή κατασκευαστικές εταιρείες, και στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Συστημάτων Ασφαλείας, Συστημάτων Αυτοματισμών και Ελέγχου Εργοστασιακών Μονάδων, Συντήρησης Ηλεκτρικού Εξοπλισμού, Ηλεκτρικών Υπηρεσιών και Συντήρησης Κτηριακών Εγκαταστάσεων.


2. Θα έχεις επαγγελματική αναγνώριση

Το Πτυχίο σου θα είναι αναγνωρισμένο από όλους τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς φορείς της Κύπρου και του εξωτερικού, όπως το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο (ΕΤΕΚ) στις ειδικότητες Μηχανική της Ηλεκτρολογίας και Μηχανική της Ηλεκτρονικής, την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, το Institute of Engineering and Technology (IET) και το Institute of Electrical and Electronic Engineers (ΙΕΕΕ).


3. Θα αποκτήσεις πρακτικές δεξιότητες μέσα από εξειδικευμένα εργαστήρια

Το 70% των μαθημάτων του Προγράμματος συνοδεύεται από εργαστηριακές ασκήσεις. Μέσα από υποδομές και εργαστήρια με εξειδικευμένο εξοπλισμό, θα αποκτήσεις πρακτικές δεξιότητες σε δεκάδες μαθήματα.


4. Θα μάθεις δίπλα σε κορυφαίους καθηγητές με ειδικότητες στους τομείς της ηλεκτρολογίας

Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Frederick διαθέτει πέραν των τριάντα χρόνων εμπειρίας και παράδοσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Τομέα της Ηλεκτρολογίας. Λόγω αυτής της παράδοσης, οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Frederick είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας και κατέχουν σημαντικές θέσεις σε κυβερνητικούς και ημικρατικούς οργανισμούς, στον ιδιωτικό τομέα και στη βιομηχανία. Όλοι οι καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν τα μαθήματα της Μηχανικής της Ηλεκτρολογίας έχουν διδακτορικό τίτλο στη Μηχανική της Ηλεκτρολογίας, με εξειδίκευση σε όλους τους τομείς της Ηλεκτρολογίας που διδάσκονται.

mix2.jpg



5. Θα αποκτήσεις πρακτική εμπειρία στην αγορά εργασίας

Μέσω του μαθήματος της Πρακτικής Άσκησης θα αποκτήσεις πλούσια πρακτική εμπειρία, θα ασχοληθείς με πραγματικά πρότζεκτ και θα γνωρίσεις από κοντά τις διαφορετικές θέσεις εργασίας τις οποίες μπορείς να διεκδικήσεις με την αποφοίτησή σου.


6. Θα αποκτήσεις γνώσεις σε όλες τις σύγχρονες ειδικότητες της Ηλεκτρολογίας

Το Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, εκτός από τις βασικά μαθήματα της Ηλεκτρολογίας και της Ηλεκτρονικής, προσφέρει μαθήματα σε ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων της Μηχανικής της Ηλεκτρολογίας. Μέσω των πέντε μαθημάτων τεχνικής επιλογής ειδικότητας, θα έχεις επίσης τη δυνατότητα να διευρύνεις τις γνώσεις σου σε εξειδικευμένους τομείς.


7. Θα εμπλακείς ακόμα και σε έρευνα σε τομείς αιχμής

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, θα έχεις την ευκαιρία να εμπλακείς σε ερευνητικά προγράμματα του ακαδημαϊκού προσωπικού, όπως το «Τεχνορεύμετα», το οποίο σχετίζεται με έξυπνα δίκτυα ισχύος, το “ICARUS”, που σχετίζεται με ασύρματη φόρτιση πράσινων ανακυκλώσιμων αισθητήρων που λειτουργούν χωρίς μπαταρίες, και το “CyIRG”, που σχετίζεται με εφαρμογές πρόβλεψης των επιπτώσεων του Διαστημικού Καιρού σε ραδιοσυστήματα. Η πλειοψηφία των μαθημάτων του προγράμματος, άλλωστε είναι άμεσα συνυφασμένα με τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη, την έρευνα και την καινοτομία.

IMG-5.jpg


Το χειμερινό εξάμηνο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου. Για διευθέτηση προσωπικής συνάντησης και ενημέρωση για προσφερόμενες υποτροφίες, με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορείς να απευθυνθείς στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 22394394 ή μέσω email στο info@frederick.ac.cy.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ