«Η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί»: Εικόνες από την πορεία στην Αθήνα εις μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

Η πορεία ξεκίνησε από το σημείο, όπου ο Ζακ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος.

Article featured image
Article featured image


Πλήθος κόσμου συμμετείχε, χθες, στη συγκέντρωση και την πορεία για τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του το 2018.

Οργανώσεις, συλλογικότητες και χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών» στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη καθώς έχουν παρέλθει ήδη τρία έτη χωρίς να εκδικαστεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Γλάδστωνος, έξω από το σημείο όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο Ζακ Κωστόπουλος, αφήνοντας λουλούδια, σημειώματα και κεριά. Ένα πανό που αφέθηκε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Ζακ έγραφε: «Οργή και θλίψη. Η Zackie θα μας λείψει. Οι ζωές μας έχουν αξία». 

«Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία», «Τρία χρόνια μνήμη, καμιά δικαιοσύνη», «Η Ζάκι ζει τσακίστε τους Ναζί», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους διαδηλωτές στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με τελικό προορισμό το Σύνταγμα. Φτάνοντας έξω από τη Βουλή, οι διαδηλωτές σχημάτισαν το όνομα Ζακ με αναμμένα κεριά.

«Από την πρώτη μέρα βγήκαμε μαζί στους δρόμους που αγάπησε για να φωνάξουμε το άδικό του και να υπερασπιστούμε στο όνομά του, στο όνομά της, τις δικές μας ζωές, την ασφάλειά μας, τα σώματά μας. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ύπαρξη χωρίς φόβο και ντροπή, το δικαίωμά μας στην αγάπη. Όσο θα βρισκόμαστε στους δρόμους να υπερασπιζόμαστε τη μνήμη του, οι συγκαλύψεις, οι καθυστερήσεις και η λάσπη δεν μπορούν να θαμπώσουν τη λάμψη του Ζακ. Όσο πορευόμαστε χιλιάδες μαζί, όσο οι φωνές μας θα υψώνονται μαζί, διεκδικώντας δικαιοσύνη, όσο θα αντλούμε δύναμη το ένα από το άλλο, η φρίκη θα υποχωρεί και η αστερόσκονη της Zackie θα μας δείχνει το δρόμο», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κοινή ανακοίνωσή τους οργανώσεις και συλλογικότητες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Κινητοποιήσεις είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις, στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα κ.ά. Υπενθυμίζουμε ότι η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ξεκινάει στις 21 Οκτωβρίου. 
Δείτε τις φωτογραφίες:

zak_2_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗzak_3_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗzak_4_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗzak_5_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗzak_6_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗzak_7_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗzak_8_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗzak_9_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗzak_10_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗzak_11_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗzak_12_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗzak_13_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗzak_14_city.jpg
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ