Σκέφτηκες ποτέ τι μπορεί να υπήρχε στο Μπάκιγχαμ πριν χτιστεί το παλάτι;

Ιστορικοί υποστηρίζουν πως κατά τον 17ο αιώνα η περιοχή είχε ένα εντελώς άλλο προφίλ, πιο «ιδιαίτερο».

Article featured image
Article featured image



Πριν από πολλούς αιώνες είναι πιθανόν η περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το παλάτι του Μπάκιγχαμ να φιλεξενούσε έναν γκέι οίκο ανοχής, υποστηρίζουν οι ιστορικοί.

Σύμφωνα με τη μελέτη από το 2013 (με τίτλο «Η γκέι υποκουλτούρα στις αρχές του 18ου αιώνα στο Λονδίνο» - The Gay Subculture in Early Eighteenth-Century London) του ιστορικού Νόρτον Ρίκτορ, τα σημεία όπου σύχναζαν οι γκέι και οι οίκοι ανοχής πιστεύεται πως άρχισαν να εμφανίζονται για πρώτη φορά στη βρετανική πρωτεύουσα στις αρχές του 1600.

Και παρότι τα στοιχεία είναι ελάχιστα, η παρατήρηση ενός Άγγλου πολιτικού, του Κλεμέντ Γουόκερ το 1649 ακόμη συναρπάζει τους Λονδρέζους. Στην Anarchia Anglicana του, ο Γουόκερ είχε γράψει πως «εκεί βρίσκονταν νεόδμητα σόδομα και άνδρες εκδιδόμενοι, στο Mulberry Garden, στο St.James».

Εκείνη την εποχή, ο όρος «σόδομα» αναφερόταν σε οίκους ανοχής κάθε είδους ενώ η λέξη «spintries» χρησιμοποιείτο ειδικά για άνδρες εργαζομένους στο σεξ. Όσο για τον κήπο του Mulberry, βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της βασιλικής κατοικίας.

Παρότι ίσως βρισκόταν και ένας γκέι οίκος ανοχής στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το Μπάκιγχαμ, ο Ρίκτορ εξηγεί πως το γκέι σεξ στο Λονδίνο του 17ου αιώνα γινόταν σχεδόν πάντα για την απόλαυση κι όχι το κέρδος. Ωστόσο, εκείνη την εποχή το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος ή μπαϊσέξουαλ δεν ήταν ασυνήθιστο. Μάλιστα, κάποια δημόσια πρόσωπα ήταν εντελώς ανοιχτά με τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ